Happy, Texas

happy-texasTwee ontsnapte gedetineerden vluchten naar het pittoreske plaatsje Happy in Texas. Daar worden ze aangezien voor een homostel dat een missverkiezing organiseert.

Een mobilhome van homo’s verandert het leven van twee boeven

“Happy, Texas” een leuke komedie die je verrast en je niet verveelt. De film zit vol goed acteerwerk, grappige situaties en een hartverwarmend, vaak hilarisch, verhaal. Alles begint wanneer Harry Sawyer en Wayne Wayne Wayne Jr. ontsnappen uit de gevangenis. Ze stelen een mobilhome en willen onderduiken tot de politie hen niet meer zoekt. De mobilhome blijkt echter het eigendom te zijn van een homokoppel dat het land rondreist om schoonheidswedstrijden te organiseren. Harry en Wayne ontdekken dit wanneer ze in het dorpje Happy aankomen, waar ze verwacht worden voor de organisatie van de “Miss Freshly Squeezed Pageant”. Het is de perfecte plek voor hen om onder te duiken. Iedereen zoekt naar twee ontsnapte boeven, niet naar twee homo’s.

Wat ook leuk meegenomen is, is dat ze betaald zullen worden voor de organisatie van de schoonheidswedstrijd. Harry hoort dat er een grote som geld onderweg is naar de plaatselijke bank en ze beslissen om een week langer te blijven zodat ze de bank kunnen beroven. Ondertussen moet Wayne meisjes klaarstomen voor de wedstrijd en Harry papt aan met de bankdirectrice Joe. Tijdens hun verblijf veranderen Wayne en Harry. De inwoners van het dorp en hun manier van leven bevalt hen en zelf zorgen ze ook voor leven in de brouwerij. Joe vindt in Harry een nieuwe beste vriend. De sheriff wil zijn leven veranderen en wordt verliefd op Harry. Ondertussen stelen de kleine meisjes het hart van Wayne.

Het verhaal zit vol hilarische en tedere momenten. Het dorpje Happy komt geloofwaardig over: de mensen zijn er gewoon, met hun eigen gevoelens en dromen. De grappen zijn altijd braaf en zijn niet kwetsend voor homo’s. De acteerprestaties zijn goed.

Kortom: weer een aanrader!

Regie: Mark Illsley
Verhaal: Ed Stone
Cast: Steve Zahn, Jeremy Northam, William H. Macy, Ally Walker, Illeana Douglas, M.C. Gainey, Ron Perlman, Mo Gaffney, Paul Dooley, Jilian Berard, Scarlett Pomers, Melissa Arnold, Cassie Silva, Tiffany Takara, Tim Bagley, e.a.
Release: 1999

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.