Hairspray

hairspray“Goodmorning Baltimore”, het openingslied, brengt je al meteen in de sfeer. Tracy huppelt al zingend door de straten van Baltimore op weg naar school. Opgewekt, lief en mollig. Wanneer ze zich inschrijft voor een talentenjacht op TV moet ze vechten voor een kans. Haar moeder, gespeeld door, jawel, John Travolta mét extra siliconen en pruik, is niet opgezet met de plannen van haar dochter. Velma Von Tussle , gespeeld door Michelle Pfeiffer, organiseert de talentenjacht en schuift echter haar dochter naar voor… Tracy is door haar uiterlijk de underdog en vecht tegen vooroordelen, discriminatie en onbegrip. Maar Tracy volgt haar hart en haar stem.

Hairspray is een remake van de gelijknamige film (met Divine) uit 1988. Op Broadway is het een musical sensatie sinds 2002 en kreeg de musical maar liefst acht Tony Awards. De producers van de film, Craig Zadan en Neil Meron, sleepten enkele jaren terug een golden globe in de wacht met de filmmusical “Chicago”. Hairspray werd in 2007 genomineerd voor 3 golden globes (beste musical, beste vrouwelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol door John Travolta).

John Travolta deed er een jaar over om te beslissen of hij de rol zou spelen. Hij wist toen nog niet dat hij dagelijks 5 uur nodig had en héél wat siliconen om zich te transformeren tot vrouw. Toch kan hij de kijker niet overtuigen als ‘actrice’. Nikki Blonsky, die voordien ijsjes verkocht en onbekend was, overtreft ieders acteerprestaties. Ze werd in januari 2006 tijdens een auditie uit honderden kandidaten gekozen om de hoofdrol van Tracy Turnblad te vertolken.

Het lelijke eendje steelt de show en overtreft zelfs de acteerprestaties van John Travolta en Michelle Pfeiffer. Wij wilden na het bekijken van Hairspray nóg meer Nikki Blonsky. En daarmee bedoelen we niet in gewicht…

Regie: Adam Shankman
Verhaal: Adam Shankman
Cast: John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, Brittany Snow, Zac Efron, Elijah Kelley, Allison Janney, Nikke Blonsky, Taylor Parks, Jayne Eastwood, Paul Dooley, Jerry Stiller, e.a.
Release: 2002

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 07 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Hairspray”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.