Grand Hotel

grand-hotelIn het meest chique en duurste hotel van Berlijn lijkt nooit iets te gebeuren, gasten komen, gasten gaan? Maar schijn bedriegt! Baron von Geigern is blut en probeert de parels te stelen van de excentrieke danseres Grusinskaya. Maar zij wordt verliefd op hem. De Duitse zakenman Preysing tracht Kringelein, één van zijn boekhouders, de tuin om te leiden, maar het is uiteindelijk de doodzieke Kringelein die alle macht in handen heeft. Ondertussen wordt ook Flaemmchen, de maîtresse van Preysing, verliefd op Baron von Geigernen…

Ouderwets, melodramatisch, en geweldig!

Dit is een fantastische film. De cast is om te beginnen al super: de charmante, hopeloze, kwetsbare John Barrymore, de cynische, trieste, aantrekkelijke Joan Crawford, de pathetische, klagende Lionel Barrymore, de gewelddadige, egoïstische Wallace Beery en natuurlijk de grote Greta Garbo. De andere leden van de cast, zoals Lewis Stone en Jean Hersholt doen het ook uitstekend.

Zij die vinden dat Greta Garbo in deze film overdrijft in haar rol van prima ballerina, hebben gelijk. Ze overdrijft echt, maar ze doet het zo geweldig, of ze nu verzinkt in zelfmedelijden, in wanhoop of licht uitstraalt wanneer ze bij haar nieuwe liefde is. Greta heeft een unieke présence in deze film.

“Grand Hotel” houdt het publiek in spanning, van begin tot einde. En naast de cast is ook het art deco-decor super en de muziek meeslepend.

Een ouderwetse film? Absoluut! Worden er nu nog gelijkaardige films gemaakt? Neen. Is dat jammer? Ja!

Regie: Edmund Goulding
Verhaal:
Vicki Baum
Cast:
Greta Garbo, John Barrymore, Joan Crawford, Wallace Beery, Lionel Barrymore, Lewis Stone, Jean Hersholt, Robert McWade, Purnell Pratt, Ferdinand Gottschalk, Rafaela Ottiano, Morgan Wallace, Tully Marshall, Frank Conroy, Murray Kinnel, e.a.
Release:
1932

Weetjes over “Grand Hotel”

 • Er zijn geen scènes waarin Greta Garbo en Joan Crawford op het zelfde moment te zien zijn. Men deed dit om te vermijden dat de filmgodinnen elkaar in de haren zouden vliegen.
 • Joan Crawford ergerde zich aan het feit dat Greta Garbo wou dat haar naam in de film boven die van Joan zou staan. Joan nam wraak door in te spelen op het feit dat Garbo altijd te laat kwam op de set (net als Marlene Dietrich). Tussen de opnames door speelde ze platen van Marlene Dietrich en kwam ze expres overal te laat.
 • Na de eerste voorstellingen van de film voegde men extra scènes met Greta Garbo bij zodat het geen typische Joan Crawford-film zou worden.
Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 07 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.