Friends (with benefits) (2009)

friends-with-benefitsChloe en Owen zijn al jaren beste vrienden. Allebei leiden ze een druk leven, en vinden ze maar niet de juiste partner. Op een dag stelt Owen aan Chloe voor om een ongecompliceerde seksrelatie met elkaar te beginnen. Deze regeling leidt al snel tot flinke problemen. Niet alleen vinden Chloe en Owen het moeilijk om de grens tussen vrienden en relatiepartners gescheiden te houden, ook bij hun vriendenkring leidt het tot flinke verwarring. Zo blijkt bijvoorbeeld dat twee jongens het wel leuk vinden om met elkaar in bed te duiken…

“Friends (with benefits)” is geregisseerd door Gorman Bechard en vertelt het verhaal van enkele vrienden die ‘tegen de regels in’ beslissen om seks te hebben met elkaar. De film heeft talrijke prijzen gewonnen en heeft heel wat stof doen opwaaien op de verschillende onafhankelijke filmfestivals.

In “Friends (with benefits)” zijn Chloe (Margaret Laney) en Owen (Alex Brown) beste vrienden sinds hun kleutertijd, maar zijn beiden in het geheim al jaren lang verliefd op elkaar. Nu ze allebei voor dokter studeren, trachten ze hun studies, zijn job, haar band, hun ouders, hun vrienden en hun gezond verstand in evenwicht te houden.

Te weinig tijd voor een echte relatie, maar wel tijd genoeg tijd om ernaar te verlangen. Op een dag komt Owen met een oplossing op de proppen: vrienden (lees: geen ingewikkelde relatietoestanden) met voordelen (lees: ongelooflijk ingewikkelde sekstoestanden). Wat gebeurt er wanneer twee goede vrienden de grenzen tussen hun vriendschap en liefde vervagen en hun vriendenkring het te weten komt? Het antwoord: complicaties.

De film is een verhaal over seksuele identiteit, ware liefde, controversie en nieuwe opvattingen over relaties en is een diepzinnige, met grungy muziek en lachsalvo’s doorspekte romantische komedie.

Regie: Gorman Bechard
Verhaal: Ashley McGarry
Cast: Margaret Laney, Alex Brown, Anne Petersen, Jake Alexander, Lynn Mancinelli, Brendan Bradley, Marc Balfour, Irene Longshore, Stefanie Estes, Rooney Mara, Bill Fairbairn, Lynn Laurence, Ashley McGarry, Sam Dingman, Jason Yachanin, e.a.
Release: 2009

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 19 september 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.