Four Weddings & a Funeral

four-weddings-and-a-funeralCharlie (Grant) is altijd de ceremoniemeester maar nooit de bruidegom. Vastbesloten om ook maar ieder spoor van verplichting te vermijden, is deze knappe Engelse gentleman een notoire telaatkomer op iedere bruiloft. Maar vandaag overtreft hij zichzelf, hij vergeet niet alleen de ring, maar vangt ook een glimp op van het meisje van zijn dromen! Gefascineerd door Carrie (MacDowell) – een zwoele Amerikaanse schoonheid – verlaat Charlie het feest. Wanneer hij haar steeds, bij allerlei ceremonies tegen het lijf loopt, kan zelfs een verstokte vrijgezel als Charlie zich niet langer tegen het onvermijdelijke verzetten. Hij is van plan om de grote sprong te wagen en dan ontdekt hij dat Carrie er ook klaar voor is om zich in het huwelijk te storten… echter met een andere man!

Romantische, Britse humor

“Four Weddings & a Funeral” is van belang om twee redenen:

  1. Het is de eerste samenwerking tussen Hugh Grant en scenarist Richard Curtis.
  2. Het is Hugh Grants´ eerste grote hitfilm. De film was zelfs lang de bestverkopende Britse film ooit.

Hugh Grant is geweldig, net zoals Andie MacDowell. De hele cast samen zorgt ervoor dat de film vloeiend blijft. En dan is er nog het knappe en zeer grappige scenario van Richard Curtis, waarzonder de film niets waard zou zijn.

“Four Weddings & a Funeral” verschilt nogal van de latere projecten van Richard Curtis zoals “Bridget Jones´s Diary” of “Love Actually” door de aanwezigheid van heel veel romantische, Britse humor waarvan iedereen kan en zal genieten.

Regie: Mike Newell
Verhaal: Richard Curtis
Cast: Hugh Grant, James Fleet, Simon Callow, John Hannah, Kristin Scott Thomas, David Bower, Charlotte Coleman, Andie MacDowell, Timothy Walker, Sara Crowe, Ronald Herdman, Elspet Gray, Philip Voss, Rupert Vansittart, Nicola Walker, e.a.
Release: 1994

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 07 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , ,

1 reactie to “Four Weddings & a Funeral”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.