Eleven Men Out (2005)

eleven-men-outDe sterspeler van de nationale voetbalploeg van IJsland zorgt voor commotie wanneer hij toegeeft aan zijn medespelers dat hij homo is. Ook de pers springt op dit nieuws. Hij ondervindt dat hij na zijn coming-out steeds meer op de bank moet blijven zitten tijdens wedstrijden. Hij besluit dan maar uit de ploeg te stappen en zich aan te sluiten bij een kleine amateurploeg van homovoetballers…

Leuke film uit IJsland
Het gebeurt niet zo vaak dat er uit IJsland een leuke film komt, vaak zijn het eerder drama’s. “Eleven Men Out” is vooral een lichte komedie over een stervoetballer die uit de kast komt en over hoe zijn familie hierop reageert. Het is niet het oude verhaal over iemand die uitkomt voor zijn homoseksualiteit en die daardoor enorme problemen krijgt. Hier lijkt het hoofdpersonage geen moeilijkheden te hebben met zijn seksualiteit. Het zijn veeleer zijn collega’s, zijn tienerzoon en zijn ex (een voormalige schoonheidskoningin) die zich grote zorgen maken.

“Eleven Men Out” volgt echter een humoristisch pad en het is verfrissend om eens een homofilm te zien die niet al te ernstig is. Er zitten wel dramatische momenten in, maar de boventoon is toch vooral grappig.

Regisseur Róbert I. Douglas is in IJsland zeer populair, maar daarbuiten is hij nog steeds een grote onbekende. Hopelijk zorgt “Eleven Men Out” voor verandering in deze situatie.

Regie: Róbert I. Douglas
Verhaal: Róbert I. Douglas
Cast: Björn Hlynur Haradson, Lilja Nótt Pórarinsdóttir, Arnaldur Ernst, Helgi Björnsson, Sigurõur Skúlason, Porsteinn Bachmann, Björk Jakobsdóttir, Pattra Sriyanonge, Marius Sverrisson, Damon Younger, Nanna ósk, Jónsdóttir, Hilmar Jonsson, Pétur Einarsson, Felix Bergsson, Erlendur Eiríksson, e.a.
Release: 2005

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 07 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.