Dream Wife (1953)

dream-wifeEen onderhandelaar in het Midden-Oosten probeert een oliecontract los te peuteren. Hij droomt van een romantisch huwelijk met zijn verloofde, maar zij is te veel met haar werk bezig. Hij blaast het huwelijk af en verlooft zich met de dochter van de plaatselijke koning. Zijn ex-verloofde moet optreden als tolk…

Arme Cary Grant!
“Dream Wife” is niet een van de bekendste films van Cary Grant en het is duidelijk waarom: het is geen goede film. Meer nog, gedurende de hele film loopt Cary rond alsof hij zich schaamt voor de dwaasheid van de film en zijn acteren is zeer ingetogen. In tegenstelling tot Cary schittert Deborah Kerr in deze komedie.

Toch passen Cary en Deborah niet in deze film. Cary speelt een man uit Connecticut en Deborah’s afkomst wordt niet vermeld, maar zij werkt bij de Amerikaanse regering. Toch lijken beiden zeer Brits te zijn, te horen aan hun accent. Waarom men bij de productie van deze film het tweetal niet Brits heeft gemaakt, is een raadsel.

De film begint met Cary die over oliecontracten onderhandelt met de koning van het fictieve Moslimland Bukhistan. Als het contract gesloten is, is er een feestje en danst de sexy dochter voor Cary. Maar het dansje is niet al te goed en Cary voelt niet veel voor het meisje. Hij zit met zijn gedachten bij zijn verloofde (Deborah) met wie hij wil trouwen in Amerika.

Maar Deborah is een echte workaholic en is totaal niet bezig met haar aanstaande huwelijk. Ze vindt liefde en romantiek eigenlijk tijdverlies. Dat maakt Cary boos en hij blaast het huwelijk af. Om Deborah te pesten vraagt hij naar de hand van de dochter van de koning.

Deborah wordt aangewezen als tolk voor Cary en zijn aanstaande bruid (zij praat geen Engels en Deborah praat beide talen) en dit zorgt voor zogenaamde hilarische situaties.

Het verhaal van deze film is slecht geschreven, zit vol clichés en domme situaties.

Enkel voor fans van Cary Grant.

Regie: Sidney Sheldon
Verhaal: Sidney Sheldon
Cast: Cary Grant, Deborah Kerr, Walter Pidgeon, Betta St. John, Eduard Franz, Buddy Baer, Les Tremayne, Donald Randolph, Bruce Bennett, Richard Anderson, Dan Tobin, Movita, Gloria Holden, June Clayworth, Dean Miller, e.a.
Release:
1953

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 07 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

1 reactie to “Dream Wife (1953)”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.