Desperately Seeking Susan (1985)

desperately-seeking-susanDe jonge Roberta is uitgekeken op haar huwelijk. Wanneer ze de contactadvertenties in de de krant leest, raakt ze gefascineerd door de oproep van een zekere Jim.

Net zoals Marlene Dietrich haar “Der Blaue Engel” had (niet haar eerste film maar wel haar doorbraak), zo heeft Madonna “Desperately Seeking Susan”, de beste film waarin ze te zien is, met haar beste acteerprestatie.
Zelfs terwijl van haar debuutalbum op volle toeren singles werden geplukt, snakte Madonna naar een filmcarrière. Ze deed audities en kreeg de hoofdrol van ‘Susan’ in Susan Seidelman’s “Desperately Seeking Susan”, waarbij ze heel wat actrices versloeg zoals Jennifer Jason Leigh, Melanie Griffith, Ellen Barkin en Kelly McGillis. Madonna werd gecast in juli 1984 en kreeg een salaris van $80,000 wat meteen het hele budget was van Seidelman’s vorige film, maar nog steeds vijf keer minder was dan datgene dat Madonna’s tegenspeelster Rosanna Arquette kreeg.
“Desperately Seeking Susan” is een luchtige komedie, een genre dat Madonna zelf liefheeft. In de film speelt Arquette ‘Roberta’, een huisvrouw uit New Jersey die haar huwelijk met een flauwe jacuzzi-verkoper (Mark Blum) zo erg beu is dat ze de contactadvertenties uitpluist in de krant. In die zoekertjes volgt ze een reeks van romantische berichtjes geplaatst door een man (Robert Joy) gericht aan de mysterieuze ‘Susan’ (Madonna). Wanneer het zoekertje ‘Desperately Seeking Susan’ verschijnt, voelt Roberta dat er problemen zijn en gaat ze naar het bankje in het park in New York City waar de twee geliefden elkaar zullen treffen. Helaas krijgt ze onderweg een ongeluk waardoor ze denkt dat zij zelf Susan is. Dit zorgt natuurlijk voor chaos…

Rosanna Arquette is prachtig als de verwarde huisvrouw en ze won een British Academy Award met haar rol. De rest van de cast bestaat uit Laurie Metcalf (haar debuut), Aidan Quinn (de sexy vriend van de eigenzinnige Roberta), Richard Hell, Ann Magnuson en komiek Steven Wright.

Maar net zoals de advertenties van deze film het al verkondigden, is dit dé ‘Madonna Movie’. Madonna’s persoonlijke stijl, die toen een rage was, is steeds aanwezig in de film. Ze is zo fascinerend egocentrisch dat de vraag waarom elke man en vrouw voor haar springt, zelfs niet aan bod komt.

“Desperately Seeking Susan” is een film die Madonna zelf nooit meer kon overtreffen.

Regie: Susan Seidelman
Verhaal: Leora Barish
Cast: Madonna, Rosanna Arquette, Aidan Quinn, Mark Blum, Robert Joy, Laurie Metcalf, Anna Levine, Will Patton, Peter Maloney, Steven Wright, John Turturro, Anne Carlisle, José Angel Santana, Giancarlo Esposito, Richard Hell, e.a.
Release:
1985

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.