Bwakaw (2012)

bwakaw“Bwakaw” is een drama/komedie over ouder worden en over de angst om alleen te zijn. Rene is een homo van 70 jaar. Hij denkt dat hij te laat is om nog liefde te vinden, of zelfs nog maar gezelschap en dat de dood het enige is waar hij nog naar uit kan kijken. Hij heeft zijn testament gemaakt en laat zijn schrale bezittingen na aan zijn weinige vrienden. Alles is ingepakt, klaar om te versturen. Hij heeft zelf al een doodskist aangeschaft, waarbij hij gebruik maakte van een zomerkorting bij een funerarium.

De enige metgezel van Rene is Bwakaw, een zwerfhond die rond zijn huis hangt en die hem overal volgt. Terwijl Rene op zijn dood wacht, wordt Bwakaw plotseling ziek en wordt er kanker bij hem vastgesteld. Rene is kapot van het nieuws en beseft dat de hond meer voor hem betekent dan hij voorheen dacht. Hij gaat de strijd aan om Bwakaw te genezen en vindt steun bij Sol; een bestuurder van een driewieler die hem helpt om Bwakaw naar de dierenarts te brengen.

Rene en Sol worden vrienden en Rene begint te herleven. Beetje bij beetje ontdekt hij de geneugten van eenvoudige dingen. Tot grote verbazing van zijn vrienden verft hij zelfs zijn haar om jonger te lijken. Op een dag besluit Rene om zijn liefde te verklaren aan Sol. De openbaring dat Rene homo is, zorgt voor een gevoel van afkeer bij Sol. Hij wijst Rene af en loopt woedend weg.

Ondertussen wordt de toestand van Bwakaw steeds erger. De hond sterft en de buren van Rene helpen hem om het trouwe dier te begraven. Maar de dood van Bwakaw, heeft wel voor een verschil gezorgd. Rene heeft opnieuw de smaak voor het leven te pakken. Hij pakt al zijn spullen terug uit en maakt zijn huis terug gezellig. Hij leeft!

Regie: Jun Lana
Verhaal: Jun Lana
Cast: Eddie Garcia, Princess, Rez Cortez, Soliman Cruz, Bibeth Orteza, Joey Paras, Allan Paule, Beverly Salviejo, Soxy Topacio, Luz Valdez, Gardo Versoza, Armida Siguion-Reyna, Jonathan Neri, Ropni Bertubin, May-i Fabros, e.a.
Release: 2012

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 05 november 2012 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.