Brüno (2009)

brünoBrüno, een hyper-homoseksuele modegoeroe uit Oostenrijk met geblondeerd haar en gebleekte anus is host van een populair televisieprogramma. Op een dag verknalt hij een modeshow in Milaan en is hij niet meer welkom in de modewereld. Hij besluit om naar Amerika te reizen en om beroemd en rijk te worden…

In een deel van de scenes zijn alle personen acteurs, in andere scenes zijn mensen onder valse voorwendselen of mogelijk in het geheim gefilmd (hoewel de goede technische kwaliteit aan dat laatste doet twijfelen). Sommige van deze mensen hebben bekend gemaakt verontwaardigd te zijn, of dreigen zelfs met een proces. Bij sommige scènes is nog niet duidelijk hoe ze tot stand gekomen zijn, de producers hebben dat niet onthuld.

Bruno wringt zich in allerlei bochten om beroemd te worden, maar alles mislukt door zijn onhandigheid en ongepastheid. Hij wordt door dik en dun gesteund door Lutz, die smoorverliefd op hem is. Bruno adopteert een baby uit Afrika, die hij in gevaar brengt op de motor, en van wie hij bizarre foto’s maakt, zoals aan het kruis en met bijen bedekt. Het kind wordt dan ook van hem afgenomen. Uit verdriet eet Bruno veel te veel, wat een soort dronkenschap veroorzaakt waardoor hij instemt met seks met Lutz. Deze is daar heel gelukkig mee, maar Bruno, weer nuchter, wijst hem af als levenspartner, waarna Lutz hem verlaat.

Om beroemd te worden probeert Bruno het Palestijnse conflict op te lossen, zich te laten ontvoeren, en hetero te worden. Dat laatste lukt uiteindelijk, tot hij bij een kooigevecht Lutz als tegenstander heeft, en na eerst te vechten de vonk van de liefde toch op Bruno overslaat, en ze beginnen zich uit te kleden en te vrijen. Zo wordt hij bovendien toch beroemd.

Regie: Larry Charles
Verhaal: Sacha Baron Cohen
Cast: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Clifford Bañagale, Chibundu Orukwowu, Chigozie Orukwowu, Josh Meyers, Toby Hoguin, Robert Huerta, Gilbert Rosales, Thomas Rosales Jr., Marxo Xavier, Bono, Chris Martin, Elton John, Slash, e.a.
Release: 2009

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 oktober 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.