Blue in the Face (1995)

blue-in-the-faceWayne Wang’s vervolg op de film “Smoke” bestaat uit een serie van improvisatie-situaties die samen een klucht vormen over de diverse ethische groepen in Brooklyn, hun specifieke humor en de manier waarop ze leven. Veel van de personages uit “Smoke” komen terug om hun ideeën over roken, relaties, baseball, New York en Belgische wafels te geven….

Een verwarrende maar leuke film over het leven in Brooklyn

Wayne Wang’s vervolg op “Smoke” bestaat uit een serie scènes die de diversiteit binnen de cultuur in Brooklyn tonen. Ondertussen worstelt Auggie met Vinnie’s beslissing om de sigaarwinkel te verkopen.

Het verhaal van de film is eigenlijk niet van tel. Deze film werd opgenomen omdat “Smoke” sneller klaar was dan verwacht. Op vele manieren is dit een veel betere film en het eindigt allemaal met en straatfeest, waardoor je zou wensen dat je in Brooklyn woont en er al die kleurrijke mensen die er wonen, ontmoet. Doordat de film bestaat uit allemaal aparte stukjes, vind je de film misschien wat hakkerig overkomen, maar het is allemaal zo leuk dat je dat snel vergeet. Eigenlijk zit het verhaal goed in elkaar: Vinnie’s besluit om de winkel te stoppen wordt gezien als een bedreiging voor de vriendschappen die opgebouwd zijn rond de winkel.

De cast is goed, veel van de personages uit “Smoke” zijn opnieuw te zien, aangevuld met beroemde gezichten. Sterren zoals Madonna, Fon, Roseanne, Lou Reed, im Jarmusch, Lily Tomlin, RuPaul, enz… hebben allemaal een cameo in deze film.

Regie: Wayne Wang
Verhaal: Paul Auster
Cast: Madonna, Lou Reed, Michael J. Fox, Roseanne, Mel Gorham, Jim Jarmusch, Lily Tomlin, Jared Harris, Giancarlo Esposito, Malik Yoba José Zúñiga, Victor Argo, Stephen Gevedon, John Lurie, Sharif Rashed, e.a.
Release: 1995

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.