Bloedbroeders (2008)

bloedbroedersDe 16-jarige Simon (Erik van Heijningen) wil zich bewijzen tegenover de rijke broers Arnout en Victor van Riebeeck (Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Derk Stenvers). Op het landgoed van de broers brengen ze de tijd door met tennissen en plaatjes draaien.

Ondertussen houden ze op de zolder van de villa het veertienjarige schoffie Ronnie Fennis (Sander van Amsterdam) verborgen, die een brommer heeft gestolen en daarom op de vlucht is voor de politie – en die er door zijn gewelddadige vader met de riem van langs krijgt. Ronnie vreest naar een tuchtschool gestuurd te worden wanneer hij terug zou keren naar huis. De jongens weten hun aanvankelijk welkome, maar steeds meer als een last ervaren gast goed te verbergen. Als Ronnie uiteindelijk zo onaardig wordt dat de jongens hem op straat willen zetten, dreigt hij de politie te vertellen dat ze medeplichtig waren bij de brommerroof. Daarmee bezegelt hij zijn doodvonnis, want de broers durven hem niet meer op straat te zetten. Na enkele onbeholpen, mislukte pogingen weet Arnout met bereidwillige hulp van Simon de jongen om het leven te brengen. Het lichaam wordt in een oude put gegooid en bestrooid met zwavelpoeder wat het ontbindingsproces zou moeten versnellen.

De film begint echter met de vondst van het geraamte, wat de nieuwsgierigheid overbrengt van de moord naar het motief ervoor. De film lijkt het motief te leggen in de angst voor het aan het licht komen van onvolkomenheden van de hoofdpersonen en een ongelooflijke onverschilligheid voor andermans leven bij de ‘hogere standen’.

Bloedbroeders is een Nederlandse televisiefilm uit 2008, geregisseerd door Arno Dierickx en gebaseerd op de Baarnse moordzaak.

Regie: Arno Dierickx
Verhaal: Bert Bouma
Cast: Erik van Heijningen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Derk Stenvers, Sander van Amsterdam, Carolien Spoor, Pierre Bokma, Betty Schuurman, Daan van Dijsseldonk, Dimme Treurniet, Marthe Geke Bracht, Sterre Herstel, Raymond Thiry, Astrid van Gorp, Bert Geurkink, Jos van Hulst, e.a.
Release: 2008

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati

1 reactie to “Bloedbroeders (2008)”

 1. Pieter 15 augustus 2012 at 11:17 Permalink

  Kan interessant worden.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.