Beautiful Thing (1996)

Beautiful-ThingIn een voorstad van Londen, probeert de jonge Jamie om te ontsnappen aan de sportles om te vermijden het slachtoffer te zijn van zijn klasgenoten. De jonge Ste, zijn buurjongen, wordt geslagen door zijn vader en komt overnachten. Jame en Ste ontdekken, door te slapen in hetzelfde bed, nieuwe gevoelens…

Een stedelijk homosprookje

Als je doof bent voor het lied dat je hart zingt omdat je bang bent dat het een beetje vals is, laat Jamie’s en Ste’s “beautiful thing” je er dan aan herinneren dat als je je eigen soort muziek wil maken, je je eigen speciale lied moet zingen, of anderen nu met je meezingen of niet.

Gesitueerd in een huurflat in East End (Londen) is Jamie een buitenbeentje op school. Hij spijbelt om niet te moeten voetballen en is verliefd op Ste, zijn populaire en atletische buurjongen. Wanneer Ste in het gezin van Jamie intrekt om te ontsnappen aan het geweld van zijn vader en broer, ontstaat er een relatie tussen Jamie en Ste die liefde, aanvaarding en rust bij elkaar vinden.

Rond deze twee onschuldige, kwetsbare en zeer schattige jonge geliefden is er een heel scala aan personages die allemaal, op hun eigen manier, proberen om met iets naar buiten te komen. Zo is er Jamie’s moeder, Sandra, die probeert komaf te maken met haar slechte smaak in mannen; Leah probeert op alle mogelijke manieren aan te tonen dat ze iets speciaals heeft en dan zijn er natuurlijk nog Ste en Jamie zelf die ontdekken dat wanneer je moedig genoeg bent om je eigen solo te zingen, je de anderen in je omgeving zal inspireren om met je mee te zingen.

Regie: Hettie MacDonald
Verhaal: Jonathan Harvey
Cast: Glen Berry, Scott Neal, Linda Henry, Tameka Empson
Release: 1996

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 03 november 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.