As Good As It Gets (1997)

as-good-as-it-getsNew York City. Het leven van Melvin Udall, een humeurige, onverdraagzame en obsessief-compulsieve schrijver, wordt overhoop gehaald als zijn buurman, de homoseksuele kunstenaar Simon, moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Melvin moet op de hond van Simon passen. Daarbij komt nog dat Carol, de enige serveerster die met hem overweg kan, op haar zieke zoon moet passen, waardoor Melvin geen ontbijt meer kan eten.

Melvin is een romantische schrijver, maar hij is egoïstisch, manisch-compulsief, onbeleefd en hij beledigt iedereen die hij ontmoet. Wanneer zijn homo-buurman wordt in elkaar geslagen en beroofd, wil Melvin op diens hond passen. De hond geeft Melvin iets anders dan zichtzelf om voor de zorgen en Melvin lijkt terug normaal te worden… Maar dan moet ‘zijn’ serveerster haar werk verlaten om voor haar astmatische zoon te zorgen en zijn buurman wil zijn hond terug. Melvin begint te beseffen dat hij anderen nodig heeft.

“As Good As It Gets” is zeer sentimenteel, maar dan op een goede manier. De film is licht komisch en de personages (alhoewel overdreven) zijn ontroerend. Het verhaal is soms een beetje langdradig en zou korter kunnen zijn, maar de film is nogal leuk om te zien. Omdat dit een Hollywood-film is, is de sentimentaliteit natuurlijk soms overdreven, maar dat is nu eenmaal eigen aan dit genre.

Regie: James L. Brooks
Verhaal: James L. Brooks
Cast: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Shirley Knight, Yeardley Smith, Lupe Ontiveros, Jill the Dog, Bibi Osterwald, Ross Bleckner, Bernadette Balagtas, Jaffe Cohen, Laurie Kilpatrick, Alice Vaughn, e.a.
Release: 1997

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 06 augustus 2009 - 2 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

2 reacties to “As Good As It Gets (1997)”

 1. hilde 16 juni 2012 at 23:57 Permalink

  ik wil meer info over het hondje welk ras enzv goed met kinderen enzv ik be,n volledig zot van da hondje dank u wel


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.