Anna and the King (1999)

anna-and-the-kingDe Britse lerares Anna Leonowens reist naar het exotische Siam (het hedendaagse Thailand) om de kinderen van koning Mongkut te onderwijzen. Daar botsen haar Westerse ideeën en gedrag met de Oosterse gevoeligheden van de koning.

Een spectaculaire film

De film “Anna and the King” is een fascinerend verhaal met adembenemende beelden en kostuums. De film gaat over het botsen van twee culturen en over hoe twee zeer verschillende mensen hun culturele verschillen naast zich neer kunnen leggen en heel veel leren van elkaar. De desctructieve effecten van de Hollywood-cultuur zijn bijna afwezig in deze zeer mooie film en het acteerwerk is uitmuntend.

Het botsen van twee tegengestelde culturen wordt goed weergegeven via de vele ongemakken die worden ervaren door Anna, de Koning, de kinderen van de Koningen en nog een aantal personages. Wat deze film echt doet uitblinken is het feit dat de film de waarheid trouw blijft. Dit is natuurlijk zo omdat de film gebaseerd is op ware feiten, maar Hollywood heeft nu eens niet geprobeerd om de feiten te romantiseren (of deed dat zo weinig mogelijk). Het verhaal in “Anna and the King” is ook interessant door de mooie beelden, de mooie kostuums en het uitmunted acteerwerk.

Wat zeker ook het vermelden waard is, is de acteerprestatie van Jodie Foster in het creëren van een Engels pratende dame. Er zijn slechts twee bekende actrices die op overtuigende wijze een personage kunnen vertolken met een ander accent: Gwyneth Paltrow en Jodie Foster. Jodie Foster vertolkt perfect het personage van een Engelse moeder en weduwe die de vele kinderen van de Koning onderwijs.

Elke scène in “Anna and the King” is een technisch hoogstandje. De regisseur voegde nog enkele fascinerende elementen aan het al interessante verhaal en alle acteurs acteren prachtig. “Anna and the King” is een fantastisch drama. Niet te missen!

Regie: Andy Tennant
Verhaal: Anna Leonowens
Cast: Jodie Foster, Yun-Fat Chow, Ling Bai, Tom Felton, Syed Alwi, Randall Duk Kim, Kay Siu Lim, Melissa Campbell, Keith Chin, Mano Maniam, Shanthini Venugopal, Deanna Yussof, Geoffrey Palmer, Ann Firbank, Bill Stewart, e.a.
Release: 1999

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

1 reactie to “Anna and the King (1999)”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.