Absolument Fabuleux (2001)

absolument-fabuleuxIn deze Franse filmversie van de fabuleuze Engelse comedyserie ontmoeten we Eddie, de eigenares van een PR bedrijf en haar vriendin voor het leven Patsy, twee 50-jarige rebelse vrouwen die leven van champagne, seks en rock-’n-roll. Eddie en Patsy maakten samen mei ‘68 mee en leven ook vandaag nog volledig politiek oncorrect. Hun leven staat volledig in het teken van hun lust voor seks en design. Eddie wil dat haar dochter Safrane dezelfde weg bewandelt, maar het meisje verkiest Vittel, is nog maagd en gaat netjes naar school… Een drama voor Eddie en Patsy! Gelukkig kunnen de dames hun zinnen verzetten met Jonothan, een knappe, rolschaatsende koerier. helaas is Jonothan meer geïnteresseerd in Safrane.

Absolutely Fabulous op z’n Frans

Hetzelfde als de tv-reeks dus, maar toch net iets anders. Franse humor is sowieso niet hetzelfde als Engelse humor. De plot van deze film bevat enkele verhaallijnen die al bekend zijn van de tv-reeks. Samengevoegd vormen ze een charmante romantische komedie. In deze versie lijkt Saffron het enige kind te zijn van Eddie en haar ex-echtgenoot (die nog steeds homo is), waardoor die andere echtgenoot Marshall en zijn zoon Serge niet meedoen. Ook Bubble, Edina’s breinloze assistente is minder aanwezig, maar de film opent wel met een interessante montage waarin je meer te weten komt over de achtergrond van de personages.

Jennifer Saunders, die de oorspronkelijke tv-reeks schreef en daarin de rol van Eddie speelde, heeft in deze film een kleine cameo, samen met Catherine Deneuve als toeschouwer in een modeshow. Het Franse homo icoon en Patsy-lookalike Amanda Lear werd gevraagd om de rol van Patsy te spelen, maar weigerde met als reden dat ‘ze het allemaal al eens had meegemaakt’.

Regie: Gabriel Aghion
Verhaal: Jennifer Saunders, Dawn French
Cast: Josiane Balasko, Nathalie Baye, Marie Gillain, Vincent Elbaz, Claude Gensac, Yves Rénier, Saïd Taghmaoui, Chantal Gova, Stéphane Bern, Catherine Deneuve, Jennifer Saunders, Jean-Paul Gaultier, Marie-Christine Bendavid, Viviane Blassel, Claire Chazal, e.a.
Release: 2001

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.