A mi madre le gustan las mujeres (2002)

a-mi-madre-le-gustan-las-mujeresSofia stelt haar drie volwassen dochters voor aan haar nieuwe partner. Deze is van hun leeftijd en is ook een vrouw. De dochters, vooral Elvira, hebben het zeer moeilijk om de plotselinge seksuele ommezwaai van moeder te aanvaarden. De neurotische Elvira krijgt er zelfs een zenuwinzinking door. Sol, de jongste dochter, schrijft er een beledigende rocknummer over en treedt er mee op tijdens een concert. De dochters bedenken een plan om de nieuwe vriendin van hun moeder weg te krijgen. Maar het gaat mis…

Help! Mama houdt van vrouwen!!

“A mi madre le gustan las mujeres” is een romantische komedie die het genie van Almodóvar mist, maar zijn invloed is duidelijk aanwezig in de dolle liefdes van de vrouwelijke hoofdpersonages. De moeder Sofia, haar nieuwe vriendin Eliska en de drie dochters die allen een vriendje krijgen tijdens hun pogingen om Eliska van hun moeder te scheiden. Uiteindelijk verlaat Eliska hun moeder, maar ze doet dit uit eigen beslissing en ze keert terug naar Praag met het geld van Sofia – dat ze terugbetaalt, waardoor de dochters inzien hoe egoïstisch ze wel waren.

Het verhaal draait rond het schokkeren van de burgerlijke gevoeligheden en het eindigt allemaal in de manier van een klassieke komedie. De openingsscène is amusant door de verschillende nerveuze en hysterische antwoorden van de dochters op het nieuws dat de nieuwe liefde van hun moeder een vrouw is. De film focust niet op de relatie van Sofia en Eliska maar op de dochters Elvira, Jimena en Sol.

Uiteindelijk komt Elvira terecht bij een beroemde schrijver. Sol, die een beledigend lied over de relatie van haar moeder brengt, slaat de broer van Eliska aan de haak. De derde dochter Jimena, die getrouwd is, scheidt van haar onsympathieke echtgenoot en begint een relatie met een tuinier.

Allemaal zeer leuk om te zien, maar we missen de briljante en surrealistische inslag van Pedro Almodóvar.

Regie: Daniela Fejerman
Verhaal: Daniela Fejerman
Cast: Leonor Watling, Rosa Maria Sardà, María Pujalte, Silvia Abascal, Eliska Sirová, Chisco Amado, Xabier Elorriaga, álex Angulo, Aitor Mazo, Sergio Otegui, e.a.
Release: 2002

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 05 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.