A League of Their Own (1992)

a-league-of-their-ownAmerika aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De meeste baseball-spelers zijn onder de wapens. In een poging om de sport te redden, vormen de verschillende eigenaren van ploegen de ‘All American Girls Baseball League’.

“A League of Their Own” begint in de jaren 1990 als één van de voormalige speelsters naar een tentoonstelling over de ploegen van weleer gaat kijken in de ‘Baseball Hall of Fame’. Het verhaal is een lange flashback over twee zussen die baseball spelen tijdens het eerste jaar van de league. Ze moeten zichzelf bewijzen als baseball-profs, naar het publiek en naar elkaar toe. Een film over de Amerikaanse vrouwenatleten tijdens de jaren 1940.

Een leuke ervaring

“A League of Their Own” vertelt het verhaal over een thema dat niet vaak wordt besproken. Amerika is onder de wapens voor Wereldoorlog II en het zijn de vrouwen die het professionele baseball moeten verder doen leven. De film volgt de stormachtige relatie tussen twee zussen (Geena Davis en Lorri Petty) die van een klein stadje terecht komen in een grote ploeg. Tom Hanks doet het uitstekend als ex-speler die nu hun ploeg moet leiden. Madonna en Rosie O’Donnell maken ook deel uit van de meisjes waarvoor Tom Hanks moet zorgen.

De regie van Penny Marshall is zeer sterk en ze brengt het verhaal met de nodige stijl en gratie. Een goed komisch drama uit het begin van de jaren 1990.

Regie: Penny Marschall
Verhaal: Penny Marschall
Cast: Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Lori Petty, Jon Lovitz, David Strathairn, Garry Marshall, Bill Pullman, Megan Cavanagh, Rosie O’Donnell, Tracy Reiner, Bitty Schram, Don S. Davis, Renée Coleman, Ann Cusack
Release: 1992

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 05 augustus 2009 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , , , ,

1 reactie to “A League of Their Own (1992)”


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.