A Cold Day in Hell (2007)

a-cold-day-in-hellRich Bradford lijkt op alles 100% te scoren. Hij heeft een goede baan, een mooie auto en de perfecte vriendin, Amanda. Wat zij echter niet weet over hem is dat hij eigenlijk maar één ding wil. Zijn beste vriend Stu van op de universiteit weet wel dat Rich eigenlijk een vrouwenzot is. Op de dag dat Rich denkt dat hij eindelijk met Amanda naar bed zal gaan, wordt hij gestoord door haar homovriend David die hen betrapt. Diezelfde dag nog dumpt Amanda hem en moet Rich samen met Stu naar een reünie. Hoe kan hij alleen gaan? Al zijn voormalige schoolgenoten hebben hem altijd samen met een meisje gezien. Stu krijgt dan weer een bezoekje een ex-schoolvriend met wie hij altijd in contact is gebleven. Maar die ex-schoolgenoot is, tot grote verrassing van Stu, nu een mooie vrouw geworden, Erica. Stu brengt Erica mee naar de reünie en haar aanzien valt in de smaak bij Rich. Zal Rich op tijd beseffen dat zijn droommeisje ooit een jongen was?

Leuk verhaal, slecht gemaakt
Uitgaande van de titel van deze film  en de omslagfoto van de dvd zou je verwachten dat dit een film is gevuld met anti-homo en anti-trans grappen, maar “A Cold Day in Hell” toont ze daarentegen op een zeer aanvaardbare manier. De film is een komedie en er zit wat gelach met homo’s in, maar de grappen zijn allemaal geslaagd en er zitten ook grappen over hetero’s in. Het transseksuele meisje wordt op een zeer lieve manier in beeld gebracht. Het filmverhaal zit vol goede idee, maar het geluid in de film en de regie zijn beneden alle peil. Was deze film met een ruimer budget gemaakt dan was het nu een klassieke komedie geweest.

Regie: Christopher Picone
Verhaal:
Christopher Picone
Cast:
Meg Allan, Michael Familio, Richard Flight, Jonathan Lay, Johnny Mutoli, Pamela Paige, Michael Rosner, Richard Scudney, Wayne Stephens, Annika Sundin, e.a.
Release:
2007

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 13 augustus 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.