A Certain Sacrifice (1985)

a-certain-sacrifice“A Certain Sacrifice” is Madonna’s eerste film, gemaakt in september 1979, geschreven en geregisseerd door Stephen Jon Lewicki. Madonna acteert naast Jeremy Pattnosh en Charles Kurtz. Deze film van Madonna werd pas uitgebracht in 1985. Het is een vreemde film die werd gemaakt in New York City voor slechts $20.000. Bijna elk lid van de cast werkte onbetaald.

Madonna vertolkt de rol van Bruna, een meisje uit de Lower East Side, dat samenleeft met drie ‘liefdesslaven’ (een man, een vrouw en een transgender). Bruna ontmoet Dashiell (Pattnosh) bij een fontein in Washington Square Park en ze worden verliefd op elkaar. Bruna vertelt aan haar slaven dat ze hen niet meer nodig heeft. Die slaven misbruiken haar seksueel (deze scène zorgde voor heel wat controversie omdat Madonna er topless in is). Later wordt Bruna verkracht door Raymond Hall (Kurtz) in de toiletten van een tea-room. Om wraak te nemen geeft Bruna haar slaven en Dashiel de opdracht om de verkrachter te ontvoeren. Ze verkleden zich als hoeren en lokken hem in een limousine. Ze brengen hem naar een theater waar er een satanisch ritueel wordt uitgevoerd. Later wrijft Dashiell het bloed van Raymond over Bruna.

In 1985 werd “A Certain Sacrifice” uitgebracht op video om te profiteren van de roem van Madonna. Madonna probeerde tevergeefs om de rechten van de film af te kopen voor $5.000 en probeerde het daarna via haar advocaat. Stephen Lewicki gaf niet toe en nodigde Madonna uit om de film te bekijken. Madonna vond de film afschuwelijk: volgens Lewicki was ze ontzet en schreeuwde ze: “Fuck you”.

 Ondanks de reactie van Madonna, bleef Lewicki haar de hemel inprijzen. Tot vervelens toe herhaalde hij dat hij Madonna had “ontdekt” en vertelde hij het verhaal hoe ze hem via een handgeschreven brief van drie pagina’s had gesmeekt om een rol in zijn film. Madonna kreeg slechts $100 (enkel omdat ze uit haar appartement ging gezet worden omdat ze de huur niet kon betalen). Volgens schrijver Christopher Anders, die in 1991 de biografie “Madonna Unauthorized” schreef, zei Lewicki: “Die vrouw heeft meer sensualiteit in haar oor dan de meeste vrouwen in de rest van hun lichamen”.

 Acteur Jeremy Pattnosch maakte enkele liedjes voor de film, o.a. “Certain Sacrifice (Raymond Hall Must Die Tonight)” en “Screamin’ Demon Lover”.

Madonna zelf hoor je in de film enkele flarden zingen uit het lied “Let the Sunshine In”, uit de musical “Hair”.

Regie: Stephen Jon Lewicki
Verhaal: Stephen Jon Lewicki
Cast: Jeremy Pattnosh, Madonna, Charles Kurtz, Kate Magill, Timmy Leight, Michael Dane, Russell O. Lome, Angi Smit, Joseph Pattnosh, Ann Pattnosh, John Joseph Pattnosh, Chuck Varesko, Karl Ludwig Selig, Ed Krakaur, Charles Daguerre Alvaré, e.a.
Release: 1985

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.