Voorspel bij anale seks

ABC

voorspel-bij-anale-seksVoorspel is bij anale seks net zo belangrijk als bij vaginale seks. Hoewel je anus niet vochtig wordt tijdens het voorspel – een vagina wel – is dit stadium wel nodig als je wilt dat de anale seks prettig is. Tijdens het voorspel krijg je ook de kans om de wensen van je partner in te schatten, en hij deze van jou.

Om de penetratie zonder kwetsuren te laten gebeuren, moet de actieve partner wachten tot de passieve partner klaar is om te ontvangen. De meeste kwetsuren tijdens anale seks komen voor wanneer de penetratie te snel gebeurt of wanneer de passieve partner zijn toestemming niet geeft of zich niet ontspant.

Voorspel dient ook veilig te gebeuren. Met andere woorden, condooms zijn niet enkel nodig tijdens het neuken. Heel vaak gebeurt het dat een partner zijn penis wrijft tegen de billen of de aars van de andere partner. Hoewel HIV niet zo vaak wordt verspreid zonder dat er sprake is van een ejaculatie, kan het toch gebeuren. (Voorvocht kan ook HIV verspreiden en dit goedje kan ergens insijpelen).

Er kunnen ook heel veel andere soa´s (herpes, anale wratten) doorgegeven worden tijdens het wrijven zonder dat er sprake is van penetratie. Je kunt heel veel soa´s oplopen via huidcontact. En hoewel de meeste van deze soa´s niet dodelijk zijn, kunnen ze wel enorm lastig zijn. Daarom is het belangrijk dat de actieve partner onmiddellijk een condoom aandoet als hij in de buurt komt van het achterwerk van de passieve partner.

Ben jij de passieve partner en klaagt je actieve partner dat hij te vroeg een condoom aan moet doen, licht hem dan in over de risico’s. En door hem een condoom aan te doen, bescherm jij hem ook tegen iets waarvan jij drager zou kunnen zijn.

Je kunt ontzettend veel plezier beleven wanneer de vele zenuweinden in je anale huid worden gestimuleerd. Sommige mannen houden ervan dat deze zachtjes worden gestreeld, anderen hebben het dan weer liever iets harder. Vermijd alles wat de huid kan kwetsen, want de ontlasting bevat heel veel bacteriën die een wondje heel gemakkelijk kunnen infecteren. Het aanraken van de anus tijdens het voorspel gebeurt enkel voor het plezier.

Hoewel het de drang naar anale seks kan doen toenemen, zorgt dit er niet voor dat de anus vochtig wordt of dat deze zich ontspant. De sluitspier reageert trouwens op elke aanraking door zich samen te trekken bij elke aanraking.

Sommige mannen houden van kontlikken als een manier om hun partner te stimuleren, maar ook hierbij is het opletten voor SOA´s. Heel veel mannen stoppen vingers of seksspeeltjes in hun anus tijdens het voorspel of bij het masturberen. Vingers kunnen gevaarlijk zijn wanneer scherpe nagels, rafelige nagelriemen en/of ringen de delicate huid van de anus beschadigen. Mannen met HIV moeten vooral veel belang hechten aan anale hygiëne en kwetsuren voorkomen omdat hun mogelijkheden om een infectie te bekampen beperkter zijn. Vooraleer je een vinger in een anus stopt, zorg er dan voor dat de nagels niet scherp zijn of uitstekende randjes hebben en dat de vingers geen wondjes hebben. Denk er aan: elk wondje in een vinger kan geïnfecteerd worden met bacteriën die in de anus zitten. Een latex handschoen kan helpen om te voorkomen dat vingers transportmiddelen worden voor soa´s.

Let er ook op dat het inbrengen van te veel vingers kan zorgen voor een inwendig scheurtje in de anus of voor een pijnlijke samentrekking van de sluitspier waardoor penetratie bijna onmogelijk wordt. Ook kan het ervoor zorgen dat de spier niet meer voldoende kan opspannen en dat de ontlasting niet meer kan gebeuren zoals dat hoort.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 19 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.