Uit op je eentje

ABC

uit-op-je-eentjeIn tegenstelling tot wat velen denken is het niet zo ongewoon om in je eentje iets te gaan eten in een restaurant of om alleen een café of disco binnen te stappen. Maar natuurlijk moet je er wat moed voor hebben. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen en je zult zien: op een mum van tijd ontmoet je nieuwe vrienden of de liefde van je leven!

1. Eerst en vooral: vergeet al die vooroordelen over het alleen uitgaan. Jij bent geen loser, een eenzaat of een wanhopige ziel. Je bent gewoon jezelf. Het kan wat vervelend aanvoelen om alleen te zijn, maar er zijn ook veel voordelen aan.
2. Maak jezelf klaar om uit te gaan, net alsof je doet wanneer je niet alleen bent.
3. Negeer het feit dat je alleen uit gaat.
4. Aangekomen op je bestemming, treed dan binnen met net zoveel zelfvertrouwen alsof je een heel gevolg achter je hebt. Als er iemand geïnteresseerd is in je, kan het feit dat je alleen bent er soms voor zorgen dat die persoon zich minder geïntimideerd voelt.
5. Ga aan een tafeltje zitten of bestel een drankje.
6. Hou je hoofd recht, ontspan en wees kalm. Dit geeft de indruk dat je ervoor gekozen hebt om alleen te zijn en dat het niet door omstandigheden komt.
7. Geniet van de sfeer.
8. Hou jezelf niet bezig met het lezen van tijdschriften, prutsen of met je gameboy. Hierdoor krijgt met de indruk dat je niet met anderen wenst te praten.
9. Spreek niet tegen jezelf, maar gedraag je als een normaal mens.
10. Probeer je niet onhandig of verlegen te voelen. De meesten zullen zich aangetrokken voelen door het zelfvertrouwen dat je uitstraalt door alleen te zijn.
11. Meer wel dan niet zullen mensen proberen een praatje met je te slaan. Wees zelf niet bang om een gesprek te voeren met een vreemde, vooral als die persoon ook alleen is.
12. Tenslotte, maak je geen zorgen als je geen nieuwe vrienden of een partner leert kennen tijdens je eerste avondje alleen uit. Uiteindelijk zal dit wel gebeuren!

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 19 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.