Toekomst zonder holebi’s

ABC

toekomst-zonder-holebi'sWens jij ook een antwoord op de vraag of je als holebi wordt geboren? Wees voorzichtig wat je vraagt!

Sommige holebi’s denken dat hun seksualiteit beter geaccepteerd zal worden als er een wetenschappelijk bewijs is dat ze als holebi worden geboren. Dan zal bijvoorbeeld hun opvoeding niet meer als de ’schuldige’ worden aangewezen. Misschien zullen dan sommigen onder ons sneller hun eigen geaardheid accepteren, want God wil het zo.

Allemaal goed en wel, maar hoe zit het met de homofobe wetenschappers die wel eens het plan kunnen aanvatten om het menselijke ras te zuiveren van toekomstige holebi’s? De genetische wetenschap gaat steeds verder. Als er een ‘holebi’-gen bestaat, zal het onvermijdelijk gevonden en geïsoleerd worden en misschien ook gemanipuleerd!

Stel je voor dat in de niet al te verre toekomst een homofobe vrouw thuis een zwangerschapstest uitvoert en ontdekt dat ze een holebi-foetus draagt en bij de test zit een middel om de foetus te aborteren terwijl ze slaapt Of, beeld je in dat haar gyneacoloog tijdens een simpel onderzoek in zijn kabinet het DNA van de foetus manipuleert en het daardoor verandert in een heteroseksueel. Lijkt dit je te vergaand? Misschien, maar we mogen de wetenschap niet onderschatten.

homogen

Willen we echt dat er een holebi-gen wordt ontdekt?

Waarom willen we in godsnaam weten of een persoon als holebi wordt geboren? Het antwoord is vrij simpel: het is gemakkelijker om als gewoon te worden beschouwd. Het is moeilijker om als ongewoon te worden bestempeld. Is het niet triest om te zien dat we medisch en technologisch al zo ver zijn, maar dat we onvolwassen blijven op sociaal vlak. We kunnen schapen klonen, in een paar seconden informatie de wereld rond sturen. Maar we hebben nog altijd niet onder de knie wat ons is geleerd op de kleuterschool: met anderen overeen komen.

Volgen mij is het gevaarlijk om het onderzoek te steunen dat de vraag stelt: “Waardoor wordt homoseksualiteit veroorzaakt?”. De vraag op zich is al homofoob! Stel dat we onderzoeken waardoor rood haar wordt veroorzaakt. Veel mensen zouden zich ongelukkig voelen omdat het net is alsof er iets mis is met hun haar dat moet worden genezen.

Het is daarentegen niet meer dan normaal dat we nieuwsgierig zijn wat betreft seksualiteit in het algemeen. Maar wat mij betreft gaat het onderzoek naar homoseksualiteit verder dan nieuwsgierigheid. Ik wil niet dat mijn seksualiteit in schijfjes wordt gesneden om onder een microscoop te worden gelegd in één of ander genetisch labo door een dokter die voor God speelt. Ik heb mijn twijfels bij zijn motivatie. Ik weiger om mee te doen met de mythe dat wetenschap politiek neutraal en objectief is.

Trouwens wie betaalt die onderzoeken en waarom? Ben ik nu wat te paranoïa? Ik denk dat mijn angsten gegrond zijn gezien de historie van de homofobie in de wereld.

Als holebi’s moeten we ons afvragen of we, door deel te nemen aan deze studies, de wetenschap de informatie geven die ze nodig heeft en daardoor ook onze goedkeuring voor onze uitroeiing. Aan elke holebi die denkt dat het leuk zou zijn om eindelijk bewijs te hebben dat we als holebi worden geboren, zeg ik: wees voorzichtig wat je vraagt.

Ik ben van nature geen paniekzaaier, maar ik stel voor dat we aandachtig luisteren naar de resultaten van het onderzoek en dat we de mogelijkheid van een holebi-vrije toekomst niet in dovemansoren laten vallen.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 19 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.