Tips bij een eerste afspraakje

ABC

tips-bij-een-eerste-afspraakjeEnkele uren voor je een date hebt. Je zit boordevol zenuwen. Je drinkt iets alcoholisch om je zenuwen te kalmeren. Oeps! Eentje te veel! Al wat je nog wil doen is in je bed kruipen en de rest vergeten.

Voor het eerst weer daten, vooral wanneer je net een lange relatie achter de rug hebt of al een tijdje single bent, is een afschrikwekkend iets. Vooral als het met iemand is voor wie je heel veel voelt. De zenuwen razen door je lichaam. Eén glaasje worden er tien en voor je het weet zit je te brabbelen over al de relaties die je ooit al hebt gehad en hoe ze misgegaan zijn. Dat is niet meteen de start voor een nieuw begin! Je date begint te geeuwen en zit al een tijdje met zijn autosleutels te spelen. Je voelt je ontzettend idioot en je weet dat je het volgende telefoontje zal krijgen: “Het was leuk, maar ik ben niet echt op zoek naar iets serieus.” Of erger: je krijgt geen telefoontje en je date lijkt van de planeet verdwenen te zijn. Tenslotte zie je hem dan toch nog eens met een nieuwe partner…

Hier zijn een paar tips die je kunt gebruiken tijdens een eerste afspraakje:

 1. Ga ergens heen waar het leuk en rustig is voor je eerste afspraakje. Het moet er natuurlijk ook niet doodstil zijn, maar je wilt ook niet dat je naar elkaar moet schreeuwen door de harde muziek. Ga ook nergens heen waar je ex-partners kan ontmoeten. Dat is niet ideaal voor een eerste indruk.
 2. Doe een inspanning, maar ga er ook niet heen in je trouwkostuum. Dat komt nogal radeloos over. Je doel is om er wat nonchalant en cool uit te zien. Je wilt er niet uitzien alsof je een halve dag met jezelf bezig bent geweest.
 3. Drink niet teveel waardoor je je afspraakje verveelt. Niemand vindt een man of vrouw die stomdronken van zijn stoel valt, aantrekkelijk of ziet er een mogelijke partner in.
 4. Praat met elkaar en leer elkaar kennen. Wees positief. Praat over goede dingen. Als je je job haat, gebruik dat dan niet als een excuus voor je andere problemen. Vertel aan de ander wat je doet en schakel vervolgens over naar je toekomstplannen.
 5. Geef je afspraakje de kans om te praten en doe niet alsof je alles al weet of hebt meegemaakt. Als je al veel hebt gereisd is dat best interessant maar niemand wil jouw oneindige verhalen over je trektocht door Nepal horen of hoe je strandkampioen bent geworden in dat hotel in Benidorm.
 6. Begin niet te klagen over je mislukte relaties of afspraakjes. Mislukkingen zijn niet aantrekkelijk en je mist de kans om je afspraakje te leren kennen. En daarom zit je daar. Je bent nu niet in therapie, je hebt een afspraakje!
 7. Als het afspraakje goed verloopt, maak dan plannen om elkaar terug te zien en om iets bijzonders te doen. Tussen de afspraakjes door kan je met hem praten aan de telefoon. Bel hem ook niet elke dag of erger nog, na een nachtje doorzakken.
 8. Denk eraan dat als je echt naar een relatie op zoek bent, het moet groeien. Doe het langzaam aan. Afspraakjes maken is een chemisch proces, soms lukt het, soms niet. Als het niet lukt, beschouw jezelf dan niet als een mislukkeling. Fouten gebeuren en ander en beter!
Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 18 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.