Slechte schoolprestaties door homofobe pesterijen

ABC

slechte-schoolprestaties-door-homofobe-pesterijenVoorbeelden, gelijkaardig aan de onderstaande zijn legio. De pesterijen die homoseksuele studenten moeten ondergaan, leiden tot een extreem hoog aantal opgaves in school. Deze vorm van pesterijen leidt er toe dat studenten van school proberen weg te geraken op alle mogelijke wijzen.

“Ik heb de school opgegeven toen ik 17 was, nadat ik op verschillende scholen had gezeten. Ik ben homoseksueel en ik werd zo belachelijk gemaakt dat ik het beu werd om naar school te gaan. Ik kon het niet meer hebben me telkens zorgen te moeten maken over wat er elke dag met mij zou gebeuren, daarom ben ik er mee gestopt. Ik ben geslagen gedurende de hele tijd dat ik op school zat en de gevechten en de bedreigingen startten reeds toen ik nog vrij jong was. Ik probeerde verschillende scholen en in de laatste ging het nog vrij goed. Maar tegen die tijd was ik het zo beu dat ik alle interesse in school had verloren.”

“Het was erg moeilijk om nog langer naar school te gaan en me te concentreren op mijn schoolwerk. Ik veranderde van een goede student naar één die nog nauwelijks slaagde. Het was moeilijk om nog naar school te gaan omdat niemand zich om mij bekommerde.”

“Ik stop morgen met school. Ik doe het later wel opnieuw voor de middenjury.”

De resultaten van de pesterijen kan zelf gezien worden bij studenten die vroeg in de middelbare school prima studenten waren. De moeilijkheden die zij aanvoelen op school leiden vaak tot zwakkere schoolresultaten.

“In de drie laatste jaren van de middelbare school waren intolerantie, onwetendheid en haat een dagelijks fenomeen die nooit leken te eindigen. Deze omgeving maakte me zo ongerust dat ze mij noodzaakte om de school op te geven. Een student die in de lagere school enkel tienen haalde en terugzakt tot net voldoende heeft de nodige aandacht nodig.”

“Ik wil vertellen over een student die het slachtoffer is geworden van het soort homofobie dat de adolescentie verwoest. Een uitstekende student, die naast zijn vele kwaliteiten ook vriendelijk, meelevend en grappig was. Hoewel hij nooit fysiek bedreigd werd, hebben de voortdurende vernederingen en het belachelijk maken hem erg geschaad. Vele van de studenten die hem niet zelf aanvielen, lieten hem vaak links liggen uit vrees zelf als homoseksueel bestempeld te worden. Hij voelde zich meer en meer afgezonderd en teruggetrokken. Tegen het midden van zijn middelbaar waren zijn punten erg gezakt en werd hij vaak onhandelbaar.”

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.