Kies je perfecte partner

ABC

kies-je-perfecte-partner“Toen ik mijn eerste partner leerde kennen, was ik zo blij dat ik er eigenlijk niet op lette wie hij was. Dus dronk hij een halve bak bier als ontbijt, vervormde hij zijn stem aan de telefoon en was hij op proef vrijgelaten uit de gevangenis… dat maakte niets uit voor mij. Waarom? Omdat hij mij wou en dat was genoeg…”

Is het jou ook al opgevallen dat op tv de buren van een seriemoordenaar bijna altijd hetzelfde zeggen: “Hij leek een heel aardige man.” Denk er dus aan voor je je partner uitkiest: die mooie vrouw vol zelfvertrouwen kan vol complexen zitten en die adembenemende sexy hunk die aan de bar staat, heeft misschien een kelder vol afschuwelijke geheimen…

“Ik denk soms dat God ons net genoeg bloed gaf om onze hersenen OF onze geslachtsdelen te laten werken, maar niet onze hersenen EN onze geslachtsdelen. Dus wanneer we opgewonden zijn, loopt het bloed uit onze hersenen en veranderen we in idioten. En in deze tijd van aids, moorden en diefstal mag je niet idioot zijn.”

Oefening: Typeer jouw partner

Hieronder volgt een beschrijving van verschillende types van partners. Met welk type heb je al relaties gehad?

De dumpers

We kennen deze personen allemaal. Ze zeggen zo ontzettend vaak dat ze van je houden dat het wel een liedje lijkt. De seks is wild en alles gaat goed. Maar plots hoor je niets meer van ze. Wanneer je hen dan eindelijk te pakken krijgt en vraagt wat er aan de hand is, zeggen ze: “alles gaat goed”. Maar hun stem is ijskoud. Je voelt je wanhopig en onnozel want… je bent gedumpt, zonder een waarschuwing en zonder aanwijsbare reden.

De controleurs

Ze lijken zo lief als je hen ontmoet. Ze weten precies hoe ze alles “op de juiste manier” moeten doen. En je hebt al snel door dat jij altijd alles “op de verkeerde manier” doet. Ze zeggen dat je “stuk onbenul” bent omdat ze van je houden. Je voelt je minderwaardig en onzeker, maar je kunt de relatie met hen gewoon niet beëindigen.

De relnichten

Dit zijn pas partners waar veel werk aan is. Wat er ook met jou aan de hand is, zij hebben steeds al iets meegemaakt “dat nog veel erger is”. Heb je je arm gebroken tijdens het fietsen? Dat stelt niets voor want zij hebben net hun job verloren! En jij moet hen nu (met je ene arm in het gips) troosten, vertroetelen en verwennen. Veelal houden deze personen ervan om een show op te voeren. Ze zijn het niet waard. Je kan ze bekijken in het theater, maar hou ze buiten je leven.

De parasieten

Ze zijn leuk, ze zijn knap, maar aan het einde van een afspraakje voel je je uitgeput en weet je niet waarom. Ze bellen je om te vragen wat je aan het doen bent omdat zij nooit iets te doen hebben. Ze kunnen ontzettend duur zijn en na een tijdje rijden ze rond met jouw auto, wonen ze in jouw huis en doen ze vanalles met jouw geld. Ze willen ook dat je steeds bij hen bent. Laat je hen eventjes alleen dan zoeken ze iets om zich bezig te houden. Meestal is dat seks met jouw vrienden.

De trio-ego’s

Dit type is nooit gelukkig in een duo-situatie. Ze zijn altijd aan het praten over een ex of trekken er stiekem op uit om bij iemand anders te zijn. Er lijkt altijd een derde persoon aanwezig te zijn, soms zelfs in je bed.

De slachtoffers

Luister naar hun trieste verhalen. Je pinkt echt een traantje weg als je hoort hoe hun ex hen heeft bedrogen. Maar voor je het weet ben jij weer die nieuwe “gemene, zelfzuchtige ex die voor niets begrip kan opbrengen”.

De dronkelap

“Wat is er gebeurd vannacht? Wat is jouw naam?” Dit zijn de personen die vinden dat het bed delen met je beste vriend geen probleem is omdat ze een black-out hadden. Als je een relatie hebt met iemand die verslaafd is aan de drank, dan ben je ook verslaafd! Tijd om af te kicken! Ofwel zeg je hen vaarwel, ofwel heb een nieuw drinkmaatje. Santé!

De jongere geliefde

“Is dat je zoon?” Vergeet het maar om met hen over een ‘langspeelplaat’ te praten. Ze weten zelfs niet dat Michael Jackson ooit veel succes oogstte. Het voelt soms ongemakkelijk als je ze moet oppikken bij het huis van hun ouders, maar dat gaat voorbij. Al snel hebben ze hun eigen rijbewijs. Maar let op als ze opeens hun wekelijkse zakgeld vragen.

De vakantieliefde

Je ontmoet elkaar op Ibiza. Je voelt je zo verbonden. Geloof maar niet dat de manier waarop ze zijn op vakantie ook dezelfde manier is waarop ze zijn in het dagelijkse leven. Natuurlijk zeggen ze op vakantie: “Ik ben adembenemend, single en lief en ik zal altijd passioneel van je houden.” Maar van zodra je thuiskomt zeggen ze: “Je bent een smeerlap want je hebt mijn cd-collectie aangeraakt”. Adieu!

De mama/papa

Ze zijn rijk en ze geven je zoveel cadeautjes. Ze hebben een eigen huis met eigen meubels! En ze beloven dat ze voor je zullen zorgen. Maar als je iets doet dat hen niet bevalt, willen ze je straffen. Aiaiai…

Met welke van de bovenstaande gevallen heb jij al te maken gehad? Zie je een patroon in je relaties?
Probeer een lijstje te maken van welk type partner je wil vermijden. Hou hier rekening mee voor je nog eens een nieuwe relatie begint.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.