Hygiëne van de anus

ABC

hygiëne-van-de-anusDe meeste mannen die graag anale seks hebben en/of graag anaal gestimuleerd worden, zijn ontzettend bedreven om dat gebied van hun lichaam proper te houden en zijn soms zelfs té bedreven.

Zo kan je last hebben van bloedingen en pijn tijdens het ontlasten omdat je té hard wrijft met toiletpapier waardoor je in feite je huid wegwrijft. Hoe hard je ook probeert en welke middelen je ook gebruikt, een anus blijft een anus en het zal je nooit lukken om deze helemaal proper te krijgen.

Het is eerder aan te bevelen om voordat je anale seks hebt, de buitenkant van je anus met een vochtig doekje te reinigen. Gebruik geen geparfumeerde exemplaren want deze kunnen je gevoelige huid in dat gebied irriteren.

Een darmspoeling of douche is niet aan te bevelen omdat je op die manier een grote hoeveelheid vloeistof in je rectum perst. Die vloeistof kan je niet altijd helemaal verwijderen voor je aan de anale seks begint. De bewegingen van de penis of de vingers van je partner in je anus zorgen ervoor dat je darmspieren samentrekken waardoor de overblijvende vloeistof naar buiten wordt gestuwd, waardoor het een vies boeltje wordt. Als je heel veel darmspoelingen doet, dan kan dit voor ernstige constipatie zorgen. In het slechtste geval worden mannen zo afhankelijk van darmspoelingen omdat ze hun darmen op geen andere manier kunnen doen werken.

Als je je zorgen maakt dat er feces in je darm blijft zitten en je kunt niet naar het toilet gaan voor je anale seks hebt, probeer dan een zachte spoeling met een oorspuitje. (Toen je nog een baby was gebruikte je moeder misschien een oorspuitje om je oren schoon te maken). Oorspuitjes zijn verkrijgbaar bij de meeste apothekers. Vul de oorspuit met lauw water. Doe glijmiddel rond de top en stop het in je rectum en duw zachtjes verschillende keren op de knijper. Op deze manier breng je veel minder vloeistof in dan bij een darmspoeling.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 3 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , , , , , ,

3 reacties to “Hygiëne van de anus”

 1. Pretsauna Beheerder 13 december 2009 at 04:37 Permalink

  Bij mij in de pretsauna kan en mag veel, maar om nou een hele koe als lustobject te kopen gaat mij te ver !

 2. Anoniem 13 januari 2015 at 14:37 Permalink

  Volgens mij is dit grappig bedoeld .. (die koe)


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.