Getuigenis uit een gaysauna

ABC

getuigenis-uit-een-gaysaunaEr zijn er die er vaak gaan, er zijn er die er nooit gaan. Je hebt er die het verafschuwen en je hebt er die er dol op zijn. Sommigen gaan er één keer per jaar, andere gaan er zowat elke dag naartoe. Sommigen gaan naar de gaysauna om uit te zweten, maar nog veel meer hopen er ongeremde seks te hebben. Gayworld.be had een gesprek met een doorwinterde gaysauna-bezoeker.

Waarom besloot je om naar de gaysauna te gaan?

Het was in die tijd het enige dat ik wist bestaan voor homo’s. Ik voelde mij nogal eenzaam en ik wou eens andere homo’s leren kennen, vooral dan om er seks mee te hebben. Daarom ben ik er de eerste keer naartoe gegaan. Ik vond het er enorm plezant en ik ga er nog steeds vaak naartoe.

Je zegt dat je vaak naar de gaysauna gaat, hoe vaak is vaak?

Ik ga toch zeker twee tot drie keer per maand naar een gaysauna. Ik plan het niet lang van tevoren, ik ga er gewoon naartoe wanneer mij dat goed uitkomt, wanneer ik er langskom. Maar ik probeer wel altijd te gaan tijdens een jongerendag, omdat ze dan korting geven aan jongeren waardoor er veel meer zijn en gewoon omdat er dan veel meer volk is.

Hoe lang duurt een gemiddeld bezoek van jou aan een gaysauna?

Vrij lang eigenlijk. Vroeger ging mijn vriend ook altijd mee, maar nu blijft hij meestal liever thuis omdat hij er zich al na een uur begint te vervelen. Ik ga dus veel alleen en ik neem er echt de tijd voor. Ik drink er iets en eet er iets en ik geniet er ook van om er wat te zwemmen en zo.

Vind je vriend het niet erg dat jij zonder hem naar een gaysauna gaat?

Meestal niet, op reis gaat hij wel altijd mee. Hij zit toch ook niet stil als ik er niet ben?

Welke gaysauna’s vind jij de beste?

In België? Vooral deze in Gent en in Brussel. Brussel vind ik de beste omdat het er groot is en ook omdat er daar een fantastisch zwembad is.

Hou je je in de gaysauna ook aan de regels zoals in een gewone sauna?

Niet echt, ik ga er niet echt naartoe om eens goed uit te zweten. Ik neem bijvoorbeeld ook geen koude douches of zo. Ik ga er voornamelijk naartoe om seks te hebben. Maar sowieso ontspant een bezoekje aan de sauna enorm.

Hoe leg jij contacten met anderen in een gaysauna?

Meestal stoot iemand mij “toevallig” aan, of stoot ik iemand aan. Als het een beetje klikt, ga je al snel elkaars lichaam verkennen met de handen. Zo komt van het één het ander. Er zijn er ook die als ze twee homo’s bezig zien, er zich tussen proberen te wurmen, maar dat doe ik nooit. Ik heb genoeg aan één homo per keer.

Heb jij ooit problemen in de sauna? Iemand die je niet met rust laat of zo?

Ik heb dat nog niet veel meegemaakt, als iemand mij niet bevalt dan verschuif ik gewoon een beetje of loop ik weg. Ik ga niet luidop “neen” zeggen of iemand een mot verkopen. En verder gebruik ik ook altijd een condoom.

Heb jij een vaste routine in de gaysauna?

Niet echt, ik kijk gewoon eerst wat rond en ga dan op zoek naar de plaats waar er toevallig veel volk zit. Maar als er een zwembad is, dan zit ik er altijd in!

Als je op reis gaat, ga je dan ook naar de gaysauna?

Jawel, hoewel dat geen vereiste is. Ik ga niet speciaal op reis gaan om een sauna te bezoeken. Maar als er tijd over is, gebeurt het wel vaak dat we dan naar de sauna gaan. Mijn vriend gaat dan natuurlijk ook mee, dat is nogal logisch.

Gebeurt het soms dat je iemand ontmoet in de sauna waarmee je later nog afspreekt?

Soms, niet altijd. Als de seks echt goed was, gebeurt het soms dat we nadien gegevens uitwisselen om elkaar nog eens te zien, maar dat is niet echt de bedoeling van mijn bezoekjes aan een gaysauna. Ik ken wel iemand die zo zijn vriend heeft leren kennen, maar dat is echt wel een uitzondering.

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 55 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

55 reacties to “Getuigenis uit een gaysauna”

 1. Marc 12 januari 2016 at 11:39 Permalink

  Hey, wie weet of er nog een gay sauna in Kortrijk is, of is er daar alleen maar een (gay) sexcinema?

 2. Danny 12 januari 2016 at 14:16 Permalink

  Hi, ik zou vanavond naar Spades4 gaan in Gent. Ik vraag me echter af of mijn binnenhuis overall naakt kan / moet lopen. Ik lees hierboven namelijk dat mijn een lendendoek om doet. Is dit verplicht?

 3. Vince 9 februari 2016 at 14:26 Permalink

  In heule is nog een gay sauna
  Stadelaan …. max21 ma.woensdag en vrijdag. Gemengd

  Zeker een bezoekje waard

 4. Marc 1 maart 2016 at 17:39 Permalink

  Hallo iedereen. Ik ben wel een iets oudere man die nog steeds zorg draagt voor zijn lichaam en reeds lang fervent saunabezoeker is. Ik zou graag eens de Spades bezoeken in Gent maar heb een beetje drempelvrees. Ik houd namelijk niet van opdringerige types. Is dit daar een probleem ? Kan iemand mij hierin een beetje geruststellen of beter nog mij introduceren ?

 5. kris 9 november 2016 at 17:20 Permalink

  Ik ben ee 39j man en ik zou graag. Naar een gaysauna gaan waar veel oude mannen komen heeftiemand raad


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.