Genieten van je seksueel gevoel

ABC

genieten-van-je-seksueel-gevoelEén van de resultaten van homofobie is dat je bang kunt worden van je eigen seksueel gevoel. Je seksueel gevoel is iets wat je hele leven bij je blijft.

Wat de media ook voorschrijft, je seksueel gevoel hangt niet af van hoe je gebouwd bent, hoe rijk je bent of hoe groot of klein sommige delen van je zijn. Je hoeft zelfs geen andere persoon bij je in bed te hebben om je seksueel gevoel te voelen.

Het is een gevoel waarmee we allemaal worden geboren. Het is een gevoel die ons inspireert, niet enkel om te vrijen maar ook om te schrijven, te schilderen, te dansen en om te creëren. De mate waarin we onszelf toelaten om ons eigen seksueel gevoel te voelen en kenbaar te maken maakt ons gewenst, bewonderd, en hot!

Als kind experimenten we van nature met vanalles tot ons gezegd wordt wat we verkeerd doen. “Blijf daar af!” “Je bent stout!” Echter, door holebi te zijn, krijgen we een dubbele dosis van negatieve opmerkingen te verwerken: “Mietje, pot, janet” We leren snel dat als we geliefd willen zijn of goedgekeurd willen worden, we enkele van onze natuurlijke gedragingen moeten in bedwang houden.

Dus, zelfs als kind leren we onze emoties controleren waardoor we onze speelsheid, onze impulsiviteit en onze seksualiteit in een hoekje drummen. Het resultaat is dat we als volwassenen vaak controlefreaks zijn, aan zelfcensuur doen en ontzettend introvert zijn.

“Ik herinner me dat toen ik acht jaar was er van mij werd gezegd dat ik te lichamelijk was en ik werd vaak “lesbisch” genoemd toen ik met mijn vriendinnetjes speelde. Dus leerde ik om mezelf te controleren en om op een andere manier te spelen. Wat voor mij als kind natuurlijk en spontaan was, was opeens iets slechts geworden, iets dat moest vermeden worden. Toen ik een tiener was, beïnvloedde deze onderdrukking van mijn seksueel gevoel ervoor dat ik er niet in slaagde om mij creatief uit te drukken.”

“Zelfs nadat ik met jongens begon te experimenteren, was ik mij nog niet bewust van hoeveel ik leed onder de onderdrukking van mijn seksueel gevoel. Omdat ik nog steeds niet emotioneel kon omgaan met mijn seksueel gevoel dacht ik dat ik seks móest hebben om mij seksueel te vóelen. Ik dacht dat mijn seksueel gevoel enkel bestond wanneer ik seks had met anderen. Dit maakte van mij een soort van seksvampier: ik leefde op het seksueel gevoel van anderen, liet ze vallen als ze geen zin hadden in seks en zocht een ander slachtoffer. Daardoor kreeg ik al snel de naam van verslaafd te zijn aan seks.”

“Het was niet gemakkelijk om terug in contact te komen met mijn seksueel gevoel. Maar het was een aangename ontdekking toen ik tot de conclusie kwam dat seksueel gevoel iets was dat overvloedig aanwezig was in mezelf. Natuurlijk heb ik ook nog wel eens slechte dagen, maar door de muren af te breken die ik had gebouwd om mezelf te beschermen, voel ik veel meer dat ik echt leef. Door mij te outen en door mijn seksueel gevoel te aanvaarden, ben ik veel minder angstig en veel spontaner geworden.”

Oefening: Neem een adempauze

Adem. Meestal hou je je adem in als je bang bent. Je houdt je gevoelens in. Door langzaam en in- en uit te ademen word je meer ontspannen en word je weer én met je eigen lichaam. Oefen vandaag nog. Maak er een gewoonte van om goed te ademen wanneer je aan je bureau zit en wanneer je met iemand praat. Als iemand je een vraag stelt, antwoord dan niet meteen. Adem in, adem uit en voel hoe je lichaam ontspant.

“Mijn ex rookte en in het midden van een taak nam hij vaak rookpauzes. Hij ging dan naar buiten en rookte een sigaret. Ik rookte niet, maar ik wou ook wel eens pauze. Ik besloot om het zonder sigaret te proberen. Ik nam een adempauze. Ik slenterde buiten een beetje rond en ademde diep in. Het voelde geweldig!”

Probeer om tenminste drie adempauzes per dag te nemen (en blijf van ver weg van die sigaretten!)

Oefening: Maak je seksueel gevoel tastbaar

Deze oefening zorgt ervoor dat je je seksueel gevoel voelt. Je zult je seksueel gevoel kunnen oproepen en ermee omgaan. En nadat je er zelf mee hebt leren omgaan, zal je je seksueel gevoel ook kunnen uitproberen op anderen.

Enkelen onder jullie zullen wat nu volgt al kennen, het is een oude yoga-oefening. Masturbeer en stop net voor je klaarkomt. Misschien vind je dat frustrerend, maar dat is niet zo. Je zult de energie in je geslachtsdelen voelen. Voel hoe die energie naar je hart trekt. Je hoeft niets anders te doen dan je in te beelden dan dat de energie omhoog kruipt. Als je dit veel probeert zal je merken dat deze oefening je niet geil maakt. Wat wel gebeurt is dat je je krachtiger voelt en dat je jezelf meer zal zien als een seksueel wezen.

Deze oefening zorgt ervoor dat je je seksueel gevoel kan controleren. Velen vinden dat deze oefening ervoor zorgt dat de seks met anderen beter wordt. Je komt minder snel klaar, wat voor mensen die vinden dat hun orgasme te vroeg komt, een oplossing kan zijn.

Oefening: Doe het met jezelf

Behandel je lichaam zoals je wilt dat anderen dat doen. Hoe kunnen anderen van jouw lichaam houden als jij dat niet doet? Maak een afspraakje met jezelf, net zoals je het zou doen met iemand anders. Geef jezelf bloemen. Ga met jezelf eten of naar een film. Pak het serieus aan. Maak nog een romantische wandeling met jezelf. Praat tegen jezelf, praat over je gevoelens. Praat over alles wat je interesseert. Ga dan naar huis. Leg wat muziek op dat je graag hoort.

Heb je je huis opgeruimd voor jezelf, of doe je dat enkel als er iemand anders komt? Denk eraan, dit gaat over jezelf respecteren. Denk er ook aan dat dit een afspraakje is en dat je wilt vrijen, flatteer jezelf dus. Steek wat kaarsen aan. Lok jezelf naar de slaapkamer (zorg ervoor dat er schone lakens liggen). Doe nu langzaam je kleren af.

Vrij eens echt met jezelf. Streel je lichaam zacht en langzaam. Raak jezelf aan op de manier zoals jij graag wordt aangeraakt. Kijk in de spiegel en geef jezelf complimentjes over je lichaam. Denk eraan dat er altijd iemand is die delen van jouw lichaam aantrekkelijk vindt (zelfs die delen die jij onaantrekkelijk vindt). Het is misschien moeilijk om te geloven, maar dat buikje van jou, kan een ander wild maken.

Wees gewoon trouw aan jezelf als individu, in plaats van veel tijd en moeite te spenderen aan het veranderen van jezelf naar iemand waarvan je denkt dat iemand anders ernaar zoekt.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.