Condoom

ABC

condomWelke condooms moet ik gebruiken? Waar kan ik die condooms kopen? Hoe bewaar ik mijn condooms? Hoe condooms te gebruiken? En wat heb ik nog nodig? Een beetje meer uitleg bij… condooms dus.

Sommige mannen willen met hun vaste partner graag zonder condoom vrijen. Je kan inderdaad onbeschermd veilig vrijen … maar enkel onder strikte voorwaarden. Hoe zit het nu met relaties en condooms? In dit artikel lees je er alles over.

Welke condooms moet je gebruiken?

Voor anaal contact heb je sterke condooms nodig omdat anale seks letterlijk een beetje spannender is dan vaginaal neuken. Dergelijke condooms worden echter niet in elke apotheek verkocht. Normaal moeten ze wel binnen een paar uur kunnen geleverd worden. Maar soms kan een paar uur nog veel te lang zijn… Condooms voor anaal gebruik vind je ook in The Body Shop (aan de kassa), het Kruidvat (aan de kassa), in sauna´s, bars, seksshops, op fuiven, in disco’s, bij postorderbedrijven of op internet… De condooms die je in de supermarkt kan kopen zijn meestal niet de juiste.

Waar bewaar je je condooms best?

Bewaar een condoom niet te lang in je portefeuille

Bewaar een condoom niet te lang in je portefeuille

Het best bij kamertemperatuur. Let dus op met een auto in de zon in de zomer, daar kan het te warm worden. In je portefeuille? Dat kan, maar dan slechts voor een paar weken, want door de wrijving raakt de verpakking beschadigd. En zelfs al ziet het condoom er nog goed uit, als de verpakking kapot is dan droogt het uit en da´s niet goed voor het rubber. Het beste is nog dat je zorgt dat er overal condooms zitten, als dat kan tenminste. In de douche, onder je hoofdkussen, aan de keukentafel, … overal waar het wel eens kan gebeuren, want als je op het moment zelf het hele huis overhoop moet halen om ze te vinden kan de zin weer snel weg zijn.

Hoe gebruik je een condoom?

Kijk voor het gebruik de vervaldatum van het condoom na. Condooms die vervallen zijn, gooi je beter weg. Let bij het opendoen van de verpakking met tanden en voor scherpe vingernagels. Een condoom heeft vooraan een reservoir om het sperma op te vangen. Met je ene hand knijp je dat topje dicht en zet je het condoom op de eikel, met de andere maak je een ring en je rolt het condoom volledig af.

Wat heb je nog nodig?

Glijmiddel op waterbasis omdat… olie het rubber van het condoom aantast. Als je dat wil kopen in de apotheek, vraag je best naar een bepaald merk: KY-gel, Wet Stuff, Hot Rubber Lubricant. Je kan dat glijmiddel kopen op dezelfde plaatsen als condooms. Doe het glijmiddel zowel op het condoom, als in de kont van je partner.

Glijmiddel is eigenlijk nog belangrijker dan het condoom. Het vermindert namelijk de kans op het scheuren van het condoom. Daarom is het belangrijk om zeker voldoende glijmiddel te gebruiken. Het maakt het neuken ook makkelijker.

Na het neuken…

Trek je na het klaarkomen terug voor je penis opnieuw slap wordt. Houd daarbij het condoom vast omdat je het anders kan verliezen in de kont van je partner. Vervolgens een knoop erin en dumpen in de vuilnisbak. Gooi het liever niet in het toilet als je geen mega-verstoppingen wil veroorzaken.

Troubles?

Condooms zijn niet absoluut onfeilbaar. Ze kunnen wel eens scheuren of afglijden. Maar toch zijn ze nog steeds de beste manier om een besmetting met hiv te voorkomen. Dus als het eens misloopt, panikeer dan niet. Als je nog wil voortneuken, neem dan zeker een nieuw condoom. Denk vooral niet dat het nu toch te laat is. Zelfs al zou je partner besmet zijn, dan nog is de kans klein dat je het van die ene keer zitten hebt. Dus veel oefenen dan, en blijven condooms gebruiken.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.