Warren, Patricia Nell – The Front Runner

the-front-runner“The Front Runner” is een roman uit 1974 van Patricia Nell Warren. Dit boek wordt door sommigen beschouwd als een klassieker in de holebi-literatuur. Het is een liefdesverhaal over homo’s in de sport.

De schrijfster beëindigde “Harlan’s Race”, een vervolg op “The Front Runner”, in 1994. Een derde boek, “Billy’s Boy” (uit 1997) vervolgt ook op het verhaal van in “The Front Runner”.

Korte inhoud

Veldloopcoach Harlan Brown verstopt zich voor zijn verleden in een kleine middelbare school in New York nadat hij werd ontslagen van de ‘Penn State University’ om redenen die we later ontdekken. Op een dag roept de directeur Harlan bij zich om hem te vertellen dat drie van de beste veldlopers naar zijn school worden overgeplaatst. Harlan is helemaal opgewonden van de gedachte dat deze drie jonge mannen, over wie hij zoveel heeft gehoord, nu voor zijn school zullen lopen.

Maar waarom willen ze naar de school van Harlan komen? Waarom worden ze overgeplaatst? Drugs? Leerproblemen? Ze biechten op aan Harlan dat twee van hen een beetje te lichamelijk werden met elkaar en dat ze daardoor van school zijn gestuurd. De derde jongen is met hen meegekomen om hen te steunen.

Het is Harlan ergste nachtmerrie! Hij zit nu opgescheept met drie prima knappe atleten die homo zijn die zijn hulp nodig hebben. Harlan is ook homo, dat was trouwens de reden van zijn ontslag en hij wil hen best helpen. Maar dan wordt hij verliefd op één van de jongens en de toekomst wordt onzeker…

The Front Runner door Patricia Nell Warren

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 14 april 2010 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Warren, Patricia Nell – The Front Runner”

 1. J. Thaens 1 augustus 2012 at 08:41 Permalink

  Dit boek heb ik in het nederlands gelezen met als titel” De Koploper” Het is één van de beste romans die ik ooit gelezen heb in mijn leven. Een adembenemend en meeslepend verhaal.Kortom een zeer goed boek.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.