Brooijmans, Jacques – Tweesprong

tweesprong-jacques-brooijmans

Als Irene op hem verliefd wordt, raakt Marc in de knoop met zichzelf. Hij is gek op haar, maar gebruikt hij haar niet om opnieuw bij haar broer Ronald in de buurt te komen? Dat ze nu wat afstandelijker zijn betekent niet dat hij geen speciale gevoelens meer heeft.

Irene en Marc helpen elkaar door moeilijke tijden heen. Zijn vader wordt beschuldigd van fraude, de hare is overleden. Hun band wordt sterker, zijn verwarring groter.

Zonder dat Ronald het weet, zit Marc hem steeds dichter op de huid. Hij ziet hoe nieuwe vrienden hem in grote problemen brengen. Het moment waarop ze alledrie hun eigen waarheid onder ogen moeten zien, nadert onontkoombaar. Marc zet een bijzondere stap waarvan hijzelf de gevolgen niet kan overzien.

Met “Dwaalsporen” kaartte Jacques Brooijmans het thema transseksualiteit aan. In “Tweesprong” volgt hij drie eigentijdse tieners die op zoek zijn naar hun identiteit en hun talenten. Seksuele voorkeur en eerlijkheid jegens jezelf zijn thema´s die ook nu als rode draden door het boek lopen, naast onderwerpen als loyaliteit en rouwverwerking.

Jacques Brooijmans woont in de Pijp, een kleurrijke en levendige buurt in Amsterdam. Hij is verslaafd aan die stad en gek op Madrid. Daar zoekt hij sferen en culturen zonder dwingende ordes van oude en nieuwe soort. Na zijn studie pedagogiek werkte hij in een klein theater en maakte hij enkele grote reizen naar Afrika en Zuid-Amerika. Op dit moment geeft hij cursussen en workshops theater, mime en voorlezen aan kinderen en volwassenen. Zijn eerste boek “Dwaalsporen” verscheen vorig jaar bij Clavis.

Tweesprong door Jacques Brooijmans
Uitgeverij Clavis, €19,95, ISBN 90-6822-966-4

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 09 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.