Sutcliffe, William – De nieuweling

de-nieuwelingIk heb een enorme haakneus, er staat voortdurend een stoppelbaard op mijn wangen, of ik me nu scheer of niet, mijn haar is weerbarstig en mijn wenkbrauwen lijken wel snorren. Ik ben de droom van elke antisemiet. De Ku Klux Klan zou er een kapitaal voor over hebben foto’s van mijn hoofd in Amerikaanse klaslokalen op te kunnen hangen om er kleine meisjes mee bang te maken.

Mark is joods, slim en lelijk. Ook is hij de held van zijn school – vindt hij zelf – om zijn verhalen over ruige seks en geile vrouwen. Het zijn verhalen die hij opdiept uit biografieën van filmsterren en topsporters, en die hij ongegeneerd als zijn eigen herinneringen adopteert.

Zijn wereld start in als er op een dag een nieuwe jongen in de schoolbus zit. Het is Adonis in eigen persoon. Barry heeft het lichaam van een God, het gezicht van een engel en de naam van een bouwvakker. Niet dat Mark bang is voor concurrentie, integendeel: hij wordt hopeloos verliefd op de jonge, blonde god. Verliefd? Of is die eeuwigdurende erectie in zijn broek een pijnlijke vergissing? Mark weet dat hij geen nicht is. Absoluut niet. O nee.

Ondertussen is Barry druk bezig met het grootste deel van de vrouwelijke bevolking binnen een straal van 50-mijl in de omgeving. Zelfs voor een affaire met een lerares draait hij zijn hand niet om. Mark beseft dat als hij ooit een hit wil zijn bij het vrouwelijke geslacht, hij Barry’s hulp nodig heeft. Hij besluit Barry te rekruteren als partner in crime, als een vriend voor de zaterdagavonden en zondagnamiddagen, als iemand om mee op vakantie te gaan, als iemand om over te dromen… Maar dan leert hij dat Barry een paar geheimen verbergt…

William Sutcliffe (1971) woont en werkt in Londen. Eerder verscheen van hem de hilarische backpackers-bestseller “Ben je ervaren?” (meer dan 100.000 exemplaren verkocht in Engeland) dat wereldwijd in vertaling verscheen. In “De nieuweling” schetst William Sutcliffe een hilarisch beeld van een stoere man in-wording, die nog niet weet of hij later hetero, homo of homofoob wil worden. “De nieuweling” is een ontzettend grappig, goed geschreven en een erg leuk, slim en onderhoudend boek.

De nieuweling door William Sutcliffe

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 23 september 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.