Rapoye, Magda Ria – Romeo of links van de lindeboom

romeo-of-links-van-de-lindeboomFrederik is een vlotte tiener. Hij houdt er, na een op het eerste gezicht banale zomervakantie in Noorwegen met zijn ouders en zus Sarah, een leuke vriendin op na met Karlijn. Karlijn, een stadsgenote, is gek op hem en zijn vrienden benijden de fijne relatie die hij met haar heeft. Eigenlijk zou hij zich perfect gelukkig moeten voelen.

Waarom blijft een voordracht over hiv en aids op school dan door zijn hoofd spoken? Wat is er met die vreemde man op de trein die hem voortdurend meent te ‘herkennen’ en hem aanspreekt? En wat is er met die jonge kerel die hij steeds weer ontmoet in de ‘Gevederde Vogel’ en die voortdurend zijn ingewanden door elkaar lijkt te schudden?

Heel subtiel, legt Magda Ria Rapoye, laagje voor laagje Frederik’s ziel bloot. Laat ze hem op een serene manier kennismaken met zijn eigen ik, die over en weer wordt geslingerd tussen de veiligheid van Karlijn en de jongenaan de bar. Hij realiseert zich dat die ‘ik’ erkend en herkend moet worden om gelukkig te kunnen zijn. Pas wanneer de angst voor onveilig vrijen hem overmeestert, vindt hij de moed om zichzelf te zijn: een doodgewone tienerjongen, die op jongens valt…

Magda Ria Rapoye slaagt er in om de lezer onder te dompelen in de personages waarover ze schrijft. Emoties en gevoelens worden zo tastbaar beschreven dat ze bijna pijn gaan doen. Het kost grote moeite om haar boeken na het lezen te kunnen ‘loslaten’.

Romeo of links van de lindeboom door Magda Ria Rapoye
Uitgeverij Bakermat Mechelen, €12,50, ISBN 90-5461-312-2

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati

1 reactie to “Rapoye, Magda Ria – Romeo of links van de lindeboom”

 1. stef 4 december 2011 at 15:40 Permalink

  Ik vind het een heel mooi geschreven boek… ik zou nooit homoseksueel zijn.. Het is leerrijk!!!


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.