Michaud, Michael Gregg – Sal Mineo

sal-mineo-michaudSal Mineo wordt nog het meest herinnerd voor zijn onvergetelijke, Oscar-genomineerde, rol naast James Dean in “Rebel Without a Cause” en voor zijn tragische moord op zijn 37ste. Met deze nieuwe biografie, gevuld met exclusieve interviews met zijn minnaars en minnaressen en nooit eerder gepubliceerde foto’s, vertelt Michael Gregg Michaud het volledige verhaal van deze jonge ster: zijn roem, zijn turbulente carrière en zijn privéleven.

Sal Mineo, één van de meest besproken filmsterren uit de jaren 1950, groeide op als zoon van immigranten uit Sicilië in een nederige flat in de Bronx. Op zijn 11de was hij te zien op Broadway in het stuk “The Rose Tattoo” van Tennessee Williams en later als Prince Chulalongkorn in de Broadway-productie van “The King and I” naast Yul Brynner en Gertrude Lawrence. Met zijn dromerige blik en donkere krullen verscheen hij op bijna elke cover en duizenden fans probeerden een glimp van hem op te vangen tijdens premières. Miljoenen kochten zijn platen en hij scoorde verschillende hits.

Zijn leven naast het podium was ook spannend: sportwagens, motorboten, beroemde vrienden en enkele van de mooiste jonge actrices uit Hollywood. Maar het was de 14-jarige Jill Haworth, die naast hem speelde in “Exodus”, op wie hij verliefd werd en met wie hij verhuisde naar de westkust van de Verenigde Staten. Maar, bij het begin van de jaren 1960 keerde zijn geluk… aan de grondslag hiervan lagen enkele professionele misstappen en zijn tumultueus privé-leven.

Tegen de late jaren 1960 en begin jaren 1970 moest hij omgaan met de gevolgen van zijn homoseksualiteit en werd hij niet meer aanvaard als een tieneridool. Zijn gedrag vertoonde steeds meer storingen, maar hij bleef creatief. Hij regisseerde een controversieel toneelstuk over sociale en seksuele taboes. Hij vond ook opnieuw geluk in de armen van acteur Courtney Burr. Helaas was dit geluk slechts kort want Sal werd vermoord tijdens een overval…

Deze biografie onthult de charmante, creatieve maar ook de vaak scandaleuze kantjes van Sal Mineo.

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.