Wii of ik?

Geachte mevrouw,

Mijn vriend en ik hebben al acht maanden een serieuze relatie met elkaar. Maar sinds vorige week heeft hij zijn eigen Wii-spelcomputer. Sindsdien voel ik dat hij zich minder tot mij aangetrokken voelt en niet meer is geïnteresseerd in onze relatie. Hij is altijd moe en wil enkel met zijn Wii spelen. Hij doet ook afstandelijk en dat kwetst mij. Ik heb geprobeerd om hem uit te leggen dat hij anders is geworden maar hij gelooft mij niet. Hij wordt zelfs boos als ik er over begin te praten. Misschien dat ik overdrijf, maar ik maak mij zorgen dat hij mij niet meer graag ziet en ik weet niet meer wat ik moet doen.

met de meeste hoogachting,

Waterboyke

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Waterboyke,

Eerst en vooral, laat mij je geruststellen. Jij maakt iets mee wat in heel veel relaties gebeurt. Hoewel je je er nu niet beter door voelt, is het belangrijk dat je weet dat je niet alleen bent met je frustraties. Je probeert te snappen waarom je relatie is veranderd en of dat nu betekent dat het einde ervan in zicht is (wat trouwens waarschijnlijk niet zo is).

Maar wat je echt wil weten is of hij nog geïnteresseerd is in jou, dus laten we daar eens naar kijken.

Na verloop van tijd (meestal binnen een jaar) beseft een partner in een relatie dat het niet nodig is dat hij al zijn vrije tijd spendeert met zijn vriend . Hij of zij voelt zich comfortabel en veilig in de relatie en wordt terug de persoon die hij was voor hij actief naar een relatie zocht. Want: een nieuwe relatie is hard werken en vaak gooien singles dan hun normale bezigheden door het raam – tijdelijk dan – tot ze weten dat wat ze hebben niet snel zal verdwijnen.

Echter, er duiken problemen op wanneer één persoon in die relatie nog steeds verlangt naar dat hoog niveau van interactie bij een nieuwe relatie, na langere tijd samen te zijn. Jouw vriend denkt dat er niets mis is, omdat – volgens hem – hij gewoon zichzelf is omdat hij zich goed voelt bij jou. Daarbij komt dat hij nu wat tijd nodig heeft voor zichzelf  om uit te vissen wat zijn gevoelens voor jou precies zijn. Acht maanden is een lange tijd en hij vraagt zich waarschijnlijk af waar dit alles naartoe gaat, net zoals jij. Maar hij heeft wat ruimte nodig om antwoorden te vinden, jij niet.

Als je er echt van overtuigd bent dat je vriend niet meer in jou is geïnteresseerd, kan je het volgende doen:

Hou je een tijdje bezig met jezelf. Maak je geen zorgen over wat je vriend doet zoals spelen met zijn Wii. Denk aan al die mensen en activiteit die je aan de kant hebt geschoven tijdens jullie relatie en maak er terug contact mee.

Denk eens goed na over je relatie terwijl je wat afstand neemt van je vriend. Je zal inzien dat jouw behoeften zijn veranderd en dat je daarover moet praten met je vriend. Misschien zie je ook in dat bepaalde verwachtingen van jou onrealistisch zijn.

Probeer om gedurende één week niet te bellen, te emailen of op een andere manier je vriend te contacteren. Geef hem wat tijd en ruime. Probeer hem niet te contacteren voor hij jou contacteert. Doe dingen die niets met je vriend te maken hebben en hou bij hoe lang het duurt voor hij jou begint te missen. Als hij nog in jou is geïnteresseerd, dan zal hij jou wel contacteren. Als hij echter geen pogingen doet om jou te contacteren, dan zal je inzien dat je relatie inderdaad voorbij is.

Veel succes,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 september 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , , , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.