Niet tevreden bij mijn ouders

Beste Daisy Soleil,

Ik hoor bij de groep mensen van “boven de dertig”. Ik woon bij mijn bejaarde, zieke ouders en ik werk als bediende. Al enkele jaren word ik behandeld voor een zenuwziekte die te wijten is aan het onbegrip van mijn ouders. Ze houden heel veel van mij, maar ze behandelen mij nog altijd alsof ik een kind ben.

Een voorbeeld: ik geef al het geld dat ik verdien aan hen en ik hou slechts een klein gedeelte voor mezelf, voornamelijk geld dat ik nodig heb om mij te kunnen ontspannen. De rest wordt bij de andere inkomsten van het gezin gevoegd en een gedeelte wordt gespaard “voor later”. Ik mag aan dat deel zelf niet komen.

Tot nu toe heb ik dat altijd aanvaard zonder er bij na te denken. Nu begin ik te beseffen hoe afhankelijk ik ben van mijn ouders en dat heeft een nadelige invloed op mijn gezondheid. Het is echter moeilijk om deze toestand te veranderen en mijn ouders te doen veranderen van gedachten.

Daarom schrijf ik u met dit probleem en hoop ik dat u het in uw rubriek zult behandelen.

beste groeten,
Micha

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Micha,

Je schrijft mij niet op welke manier je ouders jou als kind blijven behandelen en je geeft mij enkel een voorbeeld op financieel gebied. Ik kan mij dus enkel op dat punt baseren.

Als ik je goed begrijp dan wordt je loon in drie delen gedeeld, maar zijn die delen even groot? Het ene is je zakgeld, het andere wordt voor het huishouden gebruikt, wat normaal is als de financiële toestand van je ouders dit vereist. Het gaat dus vooral over dat derde deel dat ook voor jou bestemd is en dat opzij wordt gelegd “voor later”.

Het is zeer logisch dat je ouders je aanzetten om te sparen, maar ik denk dat jij op jouw leeftijd vrij zou moeten kunnen beslissen wat je doet met dat geld. Indien je het zo aan je ouders uitlegt, kunnen zij dat echt niet als onredelijk beschouwen. Als je op een bepaald moment een gedeelte van dat geld nodig hebt, moet je er vrij kunnen over beschikken.

Ik begrijp echter ook het standpunt van je ouders: ze willen je toekomst vergemakkelijken. Wees dus geduldig en eis niets. Probeer op een zachte manier je wil door te voeren.

liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags :

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.