Moet ik het haar vertellen?

Beste Daisy,

Zucht, ik weet echt niet meer wat doen… En kan nergens met mijn verhaal terecht, tot ik hier op deze site belandde. Het zit als volgt.

Ik heb een echte prachtvriendin en ze is bi. Ik ken ze nu al ongeveer een jaar, en het gaat echt super tussen ons. We zijn echt 2 héél goede vriendinnen. We komen perfect overeen, voelen elkaar heel goed aan en weten hoedat we elkaar moeten steunen en troosten.

Nu sinds ongeveer een maand, heb ik elke keer als ik ze zie vlinders in mijn buik. En moet ik me echt inhouden om ze niet rond haar nek te vliegen en te kussen. Ikzelf ben ook wel bi, maar heb nog maar 1 keer iets met een meisje gehad, en dat op zich hield niet veel in.

Nu overlaatst had ik de Joepie gekregen van mijn buurvrouw, en daar stond een artikel in, dat dit gevoel waarschijnlijk gewoon was om te proberen hoe het voelt om iets met een meisje te doen. Maar zo voel ik me niet… Normaal, als we elkaar tegenkomen ofzo, geven we een kus op de wang of een knuffel. Dat is sinds een week ook niet meer het geval. We hebben meer lichamelijk afstand tussen elkaar. Misschien omdat zij het aanvoelt dat ik meer voel? Of…? Ik weet het niet.

Gisteren kwam ze bij mijn thuis aan, helemaal doorweekt, omdat ze door de stortregen had moeten rennen. En ze zag er uit om te stelen… Ik kan dit niet maken! Ik kan echt niets proberen te doen, want onze vriendschap is veel te speciaal om zoiets op spel te zetten. Nu binnen een maand ga ik met haar op vakantie en moeten we een week in hetzelfde bed slapen. En ik heb angst voor wat dat gaat geven…

Wat moet ik doen? Het haar vertellen? Is dit gewoon fake of kan het gegrond zijn? Zou ze het ook aanvoelen?

Ik zou het nooit aan mijn ouders kunnen vertellen en zij ook niet aan de hare… En we zouden het altijd moeten verbergen, want velen van onze vrienden vinden het bi/homo/lesbisch nog altijd iets “verkeerd”. Ik krijg de zenuwen van zo’n mensen.

Alvast bedankt !

het-antwoord-van-daisy-soleil

Dag meisje,

Ik begrijp heel goed dat jij het moeilijk hebt. Je vreest dat je je vriendin zal verliezen als je haar vertelt dat je verliefd op haar bent… Maar, waarom zou ze dat doen? Misschien koestert zij ook wel gevoelens voor jou, maar durft ze ze niet te uiten?

Mijn advies is dat je haar uitlegt wat je voor haar voelt, maar doe het rustig. Leg haar uit dat je er al een hele tijd over piekert en dat je haar niet wenst te verliezen als vriendin.

Als ze dan bekent dat ze ook meer voor jou voelt, dan is dat leuk meegenomen. Wil ze echter gewoon vrienden blijven, dan zal jij wat moeite moeten doen om jezelf te bedwingen, maar je zal het tenminste weten.

Liefs,
Daisy Soleil

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.