Mijn vrienden haten homo’s

Dag Daisy,

Ik ben 16 en ik heb nog niet zo lang geleden mijn coming-out gedaan bij een vriendin. Zij zegt dat het niet erg is dat ik homo ben en ze is blij dat ik haar in vertrouwen heb genomen. Maar ik heb nog twee andere vrienden (jongens) en ik weet dat ze homo’s haten. Ik wil eerlijk bij ze zijn maar ik heb ook schrik omdat ik bang ben dat ze me zullen haten als ik het zeg. Ik heb ook nog niet mijn coming-out gedaan bij mij ouders omdat ik schrik heb wat er zal gebeuren als ik het zeg. Als je mij kan helpen dan zou dat schitterend zijn.

PS: Je website is schitterend. Ik kom elke dag een paar keer.

Bedankt,

Robby

het-antwoord-van-daisy-soleil

Beste Robby,

Fijn dat je graag naar Gayworld.be surft.

Het is moeilijk om te voorspellen hoe je vrienden zullen reageren. Het is gemakkelijk voor hen om homo’s te haten wanneer ze homo’s beschouwen als seksjagers. Maar het kan anders verlopen wanneer ze te weten komen dat jij homo bent omdat jij niet past in het beeld dat ze hebben van homo’s. Misschien zullen ze eerst niet weten hoe ze moeten reageren en misschien reageren ze negatief, maar ze kunnen bijdraaien als jij geen druk op hen legt. Maar het is ook mogelijk dat jouw vriendschap met hen eindigt.

Als ze de vriendschap verbreken, zal jij weten dat ze geen echte vrienden zijn, maar dat zal je niet veel troost bieden. Je hebt niet geschreven hoe de reactie van je ouders kan zijn. Zijn ze echt homofoob? Als je echt bang bent voor hun reactie, dan kan je nog wat wachten tot je iets ouder bent en minder afhankelijk van hen.

Maar vergeet niet dat je je veel beter zal voelen wanneer je echt jezelf kan zijn.

liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 17 december 2009 - 3 reacties op dit artikel.

Tags : , , , , ,

3 reacties to “Mijn vrienden haten homo’s”

 1. Vital Jans 18 december 2009 at 05:17 Permalink

  Een goede raad: wacht nog even met je coming out naar je ouders toe en naar je vrienden tot dat je meerder jarig zijt en sterk genoeg om het negatieve te boven te komen.Zoek je eerst GOEDE vrienden die naast je staan en waar je echt kunt op rekenen. Dan sta je niet alleen bij haters.Want die kunnen je goede naam schaden. Maar bij aanvallen richt je tot de jeugdrechter want tot 25 jaar moet hij of zij je beschermen.
  Een hulpje in de rug kan nooit kwaad ! Voor de rest doe gewoon !
  Groetjes,
  Vital.

 2. Miguel 20 december 2009 at 16:16 Permalink

  Ik dacht ook dat mijn vrienden homofoob waren, maar toen ik uit de kast kwam, zeiden ze: “ik dacht ook dat ik homofoob was, maar nu ben ik het niet meer!” Probeer eerst hun “gedachten te lezen”, en dan pas iets vertellen… Ik weet hoe het voelt om het te willen vertellen en eerlijk zijn ten opzichte van je vrienden en je ouders, maar eerst eens goed over na te denken en dan beslissen… Het moment en de plaats speelt ook een belangrijke rol, niet vergeten!!
  Veel success! ;)

 3. Massimo G 28 december 2009 at 20:54 Permalink

  Gelukkig bevind gij u in deze tijdperk waar veel zakens bespreekbaar zijn en u niet moet verstoppen in een taboesfeer waar gij u zou moeten afzonderen uit angst ontdekt te worden of het noodgedwongen moet vrijgeven.
  Leef gelukkig in deze situatie want de maatschappij aanvaard veel tegenwoordig, drijf u zeker niet in een ongelukkige hoekje.
  Eens dat je uw conning out gedaan hebt zult gij u vrij voelen en geniet van uw eigenwaarde want die hebt gij zeker als individu en vrij mens.


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.