Mijn goede vriend geeft constant complimentjes

Beste Daisy,

Ik ben een twintigjarige student. Van één van mijn kotgenoten heb ik altijd gedacht dat hij bi is en het voorbije schooljaar ben ik verliefd op hem geworden. Op zondagavond zijn wij altijd het eerst op kot en dan vertelt hij mij altijd hoe goed ik er uitzie en hoe sexy ik ben. Als hij dat zo doet weet ik nooit of hij gewoon een grapje maakt of dat hij me probeert duidelijk te maken dat hij me wel ziet zitten.

Hij noemt me leuk, heet en sexy en hij zegt ook dingen zoals “Je weet toch dat ik je graag zie”. Ik probeer om met hem te praten, om hem beter te leren kennen, maar onze gesprekken zijn meestal niet meer dan een soort van geflirt van hem en dat doet mij nog meer twijfelen.

Maar nu is het zo ver gekomen dat hij mij bijna constant complimentjes geeft en hij geeft mij bijna elke dag een knuffel. Maar aangezien ik niet zeker ben, durf ik hem ook niet zeggen dat ik homo ben en dat ik verliefd op hem ben.

Een tijdje geleden had hij iets met een meisje en opeens stopte hij met complimentjes te geven. We praatten toen wel nog met elkaar, maar dan zonder dubbelzinnigheden. Ik dacht dat hij daarmee gestopt was omdat hij een relatie had.

Nu is die relatie gedaan (het was nooit echt serieus) en ik denk erover na om hem te vertellen dat ik homo ben. Maar zijn mogelijke biseksualiteit maakt me zenuwachtig. Als ik een relatie begin, wil ik dat het serieus is. Maar ik weet niet of hij dat zal willen. Bijna niemand weet dat ik homo ben, niet omdat ik er bang voor ben maar omdat ik denk dat het niemand aangaat.

Ik ben zo bang om gekwetst te worden. Wat moet ik doen?

Groetjes,
Victor

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Victor,

Jij zit eigenlijk met twee vragen. Vraag 1, is het object van je verlangens hetero, of is hij bi? Vraag 2, als hij bi is, kan hij je dan geven wat jij wil?

Vraag 1: Is hij hetero?
Een heteroman kan gemakkelijk zeggen dat een andere man er goed uitziet, maar wanneer hij je leuk, heet en sexy… noemt. Misschien twijfelt hij wel aan zijn heteroseksualiteit?

Vraag 2: Is dit de man voor jou?
Homo of bi, het lijkt erop dat deze man nog diep in de kast zit. Al jouw pogingen om serieus met hem te praten, zijn mislukt en zijn geflirt zegt ook niets. Wie kan zeggen of deze man de ware is voor jou? Misschien wil hij wel net zo’n serieuze relatie zoals jij. Maar zolang geen van jullie beiden tegen elkaar durft zeggen dat hij zich aangetrokken voelt tot de andere, zal je het nooit weten.

Veel liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.