Is hij echt zo’n steenezel of hoe zit het?

Daisy,

Ik moet eerst even wat bekennen. Ik ben niet van die mensen die wildvreemden om hulp gaat vragen. Niet dat ik daar iets tegen op heb, maar het is simpelweg mijn ding niet. Waarom nu wel dan? Wel degene waar ik allemaal al mee over gehad heb hebben mij geen bevredigend antwoord gegeven.

In januari 2009 heb ik online iemand leren kennen. Heel de tijd via msn gepraat, en dan paktweg tien maand later eens afgesproken. Het klikte wel, vriendschappelijk dan toch. We hebben daarna nog wel eens een keer of vijf afgesproken. Gewoon vriendschappelijk. Filmpje kijken, die dingen, niet meer, niet minder.

Maar ondertussen begon onderhuids bij mij meer en meer strubbelingen naar boven te komen. Vooral hoe hij op sommige dingen reageert, of niet reageert kan bij mij de haren laten rechtstaan.

In begin dat we elkaar kenden waren er altijd plannen om af te spreken, ik denk zo vanaf februari, maart. Telkens data gepland, etc. Uiteindelijk zijn die nooit door gegaan. Het was altijd wel iets, ofwel moest hij opeens werken, ofwel was hij te moe of wat weet ik nog. Nu ik ben niet van de moeilijkste als het niet gaat, belt mij even op en zeg het even. Maar laat me niet thuis (we spraken meestal bij mij thuis af) zitten te wachten op de bel die nooit zou gaan.

Je zou denken, ja die is gewoon een blauwtje gelopen. Maar als ik hem daarmee dan confronteer is dat het niet zo is. Je weet het wel de oudste truk uit het boek. Maar ik ben dan wel zo koppig om niet op te geven totdat ze recht in mijn gezicht, of via elk ander communicatiemiddel zeggen dat ze niet van mij moeten hebben. Maar tot op de dag van vandaag heeft hij het nog niet bekend. Ik denkt uiteindelijk, nu een dik jaar later, dat de redenen wel “gegrond” waren. Maar zijn communicatie naar u toe is gewoonweg kut te noemen.

Een ander voorbeeld:
Vaak reageert hij op sommige dingen met ‘alee dan’, of ‘pfff’ of weet ik nog wat andere enthousiaste taal… Maar die dingen die ik dan vroeg of zei, zijn totaal niet dingen waar je ‘allee dan’ of ‘pfff’ moet op antwoorden. Tenzij je het echt niet wilt… Maar hij reageert ook zo als hij het wel wilt. Ik heb dan zoiets van jah, als je niet wilt hoeft het niet he. Dus dan zit ik nogal rap op mijn paard. En in plaats dat hij dan zou bijdraaien of inzien dat het niet goed over kwam, laat ie het daarbij… Ja dat is wat je zeker niet moet doen bij mij. En hij weet dat, heel goed zelfs… Aangezien ik het hem al verschillende keren gewoon vlak af gezegd heb… Maar op een of andere manier begrijpt hij dat niet.

Nog eentje:
Als ie op msn zit, babbel ik daar wel is tegen. En dan kan het wel is zijn dat hij niet antwoord. Nu ja van een, twee keer ga ik daar niet van wakker liggen. Ik kan het ook druk hebben en niet kunnen antwoorden. Maa als zo vijf dagen achter elkaar is, dan begin ik te denken, dat hij mij aant negeren is. Als ik dan dat ook gewoon zeg van kerel, alsk stoor moet je het zeggen of weet ik wat. Dan is het van opeens sorry, khebt druk op werk kan niet msn’en. Ja dan heb ik zoiets van ja, waarom zet je msn dan open? Of zeg dat dan ff, duurt 10 seconden mss. Maarja

Laatste voorbeeld:
Ik moet altijd het eerst met dingen over de brug komen. Als ik niet vraag of we nog is af spreken, zien we elkaar niet, als ik niet begin te praten tegen hem, praten we een maand niet tegen elkaar en komt hij opeens af: ‘Kerel, ik heb je al kei lang niet meer gesproken joh…’ Wanneer ik hem daar ook op wijs (dat ik altijd de eerste stap moet zetten) is het ook van jah, ik ben gewoon zo. Als ik dan zeg van jah ik kan dat ook niet volhouden, dat het altijd van een kant komt dan zegt hij van jah dan is het ook zo.

En ik heb het ook al met hem met hem er over gehad en dan zegt ie doodleuk dat hij zo is, dat hij altijd zo is. Hij is tegenover ik, ook een heel gesloten boek, waar ik (zeker vroeger) heel mijn leven kon vertellen tegen een wildvreemde moet ik echt zitten te zoeken bij hem om ook maar een paar dingen te weten te komen.

Eind december hebben we dan seks gehad, waarom weet ik niet eigelijk. Niet dat ik er spijt van heb, maar het is niet dat ik echt er opeens gevoelens voor kreeg. Als die er waren dan begin ik me al direct af te vroegen hoe lang het zou duren “onze relatie” omdat ik wel zou willen veranderen voor hem qua doen of verwachtingen. Maar diep van binnen weet ik dat ik dat niet kan. Dus hoop ik stil dat hij ooit zou veranderen. Maar ik denk dat ik eerder kan heb dat ik tulpen kan kweken in de Sahara dan dat hij veranderd.

Nu ja, het kan ook gewoon zijn dat ik de verkeerde dingen verwacht, of wat hij zou reageren.

Ik ben anders, een persoon die tamelijk veel mensenkennis heeft. En om een of andere reden komen mensen ook altijd naar mij met hun problemen. Waar ik hun dan zo goed mogelijk mee help, als is het maar om te luisteren.

Maar qua mensenkennis en hem, wel bij hem kan ik niet doordringen.

Dus beste Daisy, want denk jij hier nu van?

Jurgen

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Jurgen,

Je begint je bericht naar mij met de vraag “Is hij echt zo’n steenezel of hoe zit het?”. Ik zit echter met een andere vraag: “Wat verlang jij van die jongen?”. Uit niets van wat jij schrijft, kan ik afleiden dat jij sterke gevoelens voor hem hebt, je schrijft alleen dat het vriendschappelijk klikt.

Of beter, klikte, want het mag duidelijk zijn dat die jongen niet meteen jou als zijn ridder op het witte paard beschouwt. Afspraken afzeggen met smoesjes, niet antwoorden op jouw berichten… Wie vlinders in de buik heeft voor iemand mag dan nog moe zijn, of druk bezig zijn, je hebt – zoals jij het aanhaalt – wel altijd ergens een momentje om eventjes om iets te zeggen, zeker in onze tijden waarin iedereen altijd via één of ander communicatiemiddel verbonden is.

Jurgen, alles wijst aan dat die jongen gewoon geen klik met jou voelt. En wachten tot hij jou dat in het gezicht zegt? Sommige mensen kunnen dat gewoon niet en dat mag je hem ook niet kwalijk nemen.

Onthou de – misschien in dit geval bijzonder weinig in kwantiteit – leuke en interessante momenten en gesprekken die jullie hebben gedeeld en ga verder.

Veel liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 januari 2010 - 0 reacties op dit artikel.

Tags :

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.