Ik was nog niet klaar om uit de kast te komen

Lieve Daisy,

Ik hou van jouw site, de informatie heeft mij in het verleden al echt veel geholpen. Maar nu weet ik niet wat ik moet doen. Ik ben laatstejaars in een kleine school en iedereen kent er iedereen. Ik heb al zeer lang verliefd op een jongen op school. We kennen elkaar vanaf het eerste middelbaar en ik weet heel veel over hem. We hebben gelijkaardige interesses (N&H, Buffy en scrappen) en hij heeft mij al een keer gevraagd of ik homo was of bi, maar ik heb toen heel stom “neen” gezegd. Ik denk dat hij homo is, maar ik vind nooit een goed moment en de moed om het aan hem te vragen.

Help me alstublieft, wat moet ik doen?

Stefaan

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Stefaan,

Vraag hem niet of hij homo is. Hij heeft het al aan jou gevraagd en dat heeft niet gewerkt. Probeer een goed moment te kiezen om te praten over de vragen die hij jou heeft gesteld. Hij heeft hoogstwaarschijnlijk al gemerkt dat jij homo bent. Of hij nu homo is of niet, dat is een goed teken en wijst er op dat hij jou beter wil leren kennen. Praat over zijn vragen en leg hem uit dat toen hij die voor de eerste keer aan jou stelde, je hem nog niet voldoende vertrouwde en dat je er nog niet klaar voor was om uit de kast te komen. Zeg ook dat je er nu klaar voor bent om een eerlijk antwoord te geven op al zijn vragen en dat je wilt dat hij jou ware ik leert kennen. Als blijkt dat hij ook homo is, denk ik dat hij dat zal zeggen jou.

veel liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 20 februari 2010 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , , ,

1 reactie to “Ik was nog niet klaar om uit de kast te komen”

 1. Luuk 27 oktober 2011 at 19:12 Permalink

  Ik heb ook een keer nee gezegt op deze vraag en vons het ook stom vanmezelf,
  Ik heb het een tijdje laten rusten en daarna een open gesprek over homo zijn gehad, ik heb toen verteld dat ik wel homo ben maar het nog moeilijk vind om het te vertellen, daarna heeft hij gezegt dat hij mij leuk vind.
  Ik hou nu veel van hem en ben blij dat ik het zo heb aangepakt


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.