Ik vertrouw mijn vriend niet meer

Lieve Daisy Soleil,

Over hetgeen ik nu zal schrijven, krijg je waarschijnlijk heel veel vragen om advies. Mijn probleem is de trouwheid van mijn vriend. We zijn nu al vier jaar een relatie en we wonen samen. Hij houdt er van om te chatten op internet, waarbij hij zeer seksuele gesprekken voert met anderen en seksfoto’s uitwisselt.

Op een moment in onze relatie, voor we samen woonden, vond ik zijn internetactiviteiten verdacht. Via chat contacteerde ik hem onder een andere naam. Het gesprek werd al heel snel zeer seksueel, we wisselden foto’s uit en spraken af om elkaar te ontmoeten om seks met elkaar te hebben. Toen ik hem hiermee confronteerde, ontkende hij het eerst maar toen ik hem het afgedrukte gesprek toon, toonde hij spijt en verontschuldigde hij zich. Hij zei ook nog dat hij enkel “flirtte” omdat hij eenzaam was en dat hij niet van plan was om echt af te spreken. Hij schreef me een lange berouwvolle brief. Ik besloot om hem niet te dumpen, omdat ik hem ondanks alles echt graag zie of omdat ik té vergevingsgezind ben. Maar sindsdien heb ik hem echt nooit meer echt vertrouwd.

Daarna gebeurde hetzelfde nog een paar keer en recent vond ik heel veel blootfoto’s op zijn computer. Hij gedraagt zich vreemd, afstandelijk en weigert om oogcontact met mij te maken. Ik verdenk hem ervan een affaire te hebben, maar ik weet dat hij het nooit zal toegeven als ik hem er naar vraag. We hadde onlangs een grote ruzie waarbij ik hem vertelde dat ik hem niet meer vertrouw en dat ik zijn uitwisseling van foto’s als ontrouw beschouw.

Wat moet ik doen?

Groetjes,
Lennert

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Lennert,

Het is me wat onduidelijk hoe “open” of hoe “gesloten” jullie relatie eigenlijk is. Natuurlijk was je wat té vergevingsgezind toen je je vriend niet dumpte wanneer je hem confronteerde met jullie “nep”-gesprek. Hij stopte pas met ontkennen nadat je hem een geprint exemplaar van die chatsessie onder de neus wreef… Je zou voor minder iemand wantrouwen.

Kortom, Je hebt ontdekt dat je vriend, ondanks jouw bezwaren, nog steeds blootfoto’s uitwisselt met anderen. Je vermoedt dat hij op z’n minst één affaire heeft gehad.

Je vertrouwt hem niet meer. Dat is absoluut geen goede basis om een gezonde relatie op te bouwen. Je hebt dus de keuze: ofwel blijf je bij hem omdat je “hem” ondanks alles echt graag ziet, ofwel stap je uit de relatie en ga je op zoek naar iemand die hetzelfde denkt over “trouw” zijn.

Liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 17 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : , ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.