Hoe moet ik verder en wie geeft me raad?

Hi Daisy,

“Coming out”, die drang heb ik de laatste maanden en het wordt steeds sterker. Mijn enige en tevens hoogste drempel is: hoe moet ik dit uitleggen tegen mijn vrouw en mijn dochtertje van vijf?

Ik heb een vriend leren kennen via het internet en we hebben menig chatsessie gehad. We hebben ook elkaars levensloop uitgelegd. Soms bellen we met elkaar en voel ik mij als een overexcited puber die voor de eerste keer verliefd is geworden. Wij voelen heel veel voor elkaar en hij combineert werk en studies om een toekomst uit te bouwen voor zichzelf. Hij is 28, ik 42.

Graag zouden wij elkaar ook ontmoeten maar mijn gezinsleven laat dat niet toe op het moment. Binnenin knaagt dat en ik weet niet hoe lang ik dit kan volhouden.

Voor ik mijn vrouw leerde kennen voelde ik ook al iets voor jongens maar ik probeerde dat steeds af te wimpelen. Nu na een 20 jarige relatie met mijn vrouw begint die drang naar mannen weer op te bloeien. Ik wil mijn vrouw en dochtertje niet kwetsen, maar ik wil ook mijn goede vriend niet verliezen.

Als ik besluit mijn vrouw te verlaten, wil ik zeker zijn dat hun financiële toestand gezond is en dat wij als vrienden uit elkaar kunnen gaan, al is het maar voor onze dochter.

Blijf ik ongelukkig en zonder vriend of maak er het beste van en ben eerlijk om het mijn vrouw te vertellen. Ik ben bang voor haar reactie. Hoe moet ik verder en wie geeft mij raad? Please help me……………….

Jeff

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Jeff,

Eerlijkheid is altijd de beste keuze. Probeer met je vrouw als twee volwassen personen rond de tafel te zitten en praat over je gevoelens. Je schrijft dat je bang bent voor haar reactie… Maar als je nu een steeds groeiende drang voelt om bij een jongen of man te zijn – en uiteindelijk zal je toegeven aan die drang – bedenk dan wat de reactie van je vrouw zal zijn als ze het te weten komt? Geloof mij maar, zo’n zaken komen op de één of andere manier altijd aan het licht…

Je eventuele besluit om je vrouw te verlaten, vind ik wat voorbarig. Vooral omdat je die jongen nog nooit gezien hebt! Praat eerst met je vrouw over je gevoelens… Het zal waarschijnlijk hard aankomen bij haar, maar ze zal het tenminste weten.

Ik weet dat het een moeilijke situatie is, maar het levenspad gaat van niemand over enkel rozen.

Ik wens je veel sterkte.

Liefs,
Daisy Soleil

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.