Biseksualiteit op latere leeftijd

Beste Daisy,

Ik vind op Gayworld.be enorm veel goede artikels over coming-out en de reacties van sommige beroemdheden zoals Margriet Hermans. Wat ik wel spijtig vind, is dat er nooit iets te vinden is hoe mensen zoals ik die reeds meedere jaren getrouwd zijn (25 jaar) en nu pas enige tijd geleden ontdekten dat ze werkelijk bisexueel zijn. Om maar niet te spreken over de gevolgen die dergelijke vaststellingen teweeg brengen in een gezin.

Kan er rond dat thema geen tekst verschijnen hoe anderen ermee omgaan als ze in een dergelijke situatie terecht komen? Wat zijn bijvoorbeeld de beste reacties die je kan geven tegenover je partner, hoe reageert de buitenwereld erop, bestaat bi-zijn nu werkelijk, zijn enkele vragen waar wij bi´s mee te kampen hebben.

Een dergelijk thema hier nu zomaar uitschrijven is niet gemakkelijk natuurlijk.

Alvast bedankt voor je interesse en je medewerking.

Vriendelijke groet.
Freddy

het-antwoord-van-daisy-soleil

Lieve Freddy,

Biseksualiteit bestaat wel degelijk. Biseksualiteit is, net zoals hetero-en homoseksualiteit, een zelfstandige seksualiteit. Het is je op emotioneel en/of seksueel vlak aangetrokken voelen tot mannen én vrouwen. Je bent biseksueel als je vindt dat deze term jouw erotische en relationele ervaringen en verlangens beschrijft. Het maakt niet uit of je inderdaad ook seksueel contact hebt met mannen en vrouwen, het gaat vooral om je eigen gevoel.

Je biseksualiteit vul je in op je eigen wijze, net zoals iedereen op zijn of haar eigen manier zijn of haar seksualiteit beleeft. Of jij over je gevoelens vertelt aan je echtgenote is nog steeds je eigen keuze, maar mag ik wel voor openheid pleiten?

Uiteraard wil je kiezen voor een relatievorm die het beste bij je past. Maar daardoor kan je in conflict komen met de meest gangbare relatievorm in België: de monogame heterorelatie. Vaak worden biseksuelen beschouwd als mensen die niet uit durven te komen voor een homoseksuele geaardheid. Niemand kan jou als biseksueel een keuze afdwingen, net zo min als dat je iemand je kan dwingen óf homo óf hetero te zijn.

Er zijn enkele verenigingen in Vlaanderen waar activiteiten voor biseksuelen worden georganiseerd. Dit zijn praatgroep- en andere ontmoetings-bijeenkomsten, zoals feesten en café-avonden. Hier krijg je de mogelijkheid om andere biseksuelen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Daar ik niet weet uit welke regio jij afkomstig bent, kan je ze opvragen bij de Holebifoon.

Je vroeg mij ook naar artikels die over jouw situatie handelen. Helaas, na een lange zoektocht en contactname met diverse organisaties, moet ik je teleurstellen. Voorlopig zijn er (blijkbaar) geen artikels die in aanmerking komen. Ik doe hiermee nogmaals een oproep aan iedereen die een artikel of coming-out verhaal heeft dat met biseksualiteit op latere leeftijd te maken heeft.

Liefs,
Daisy Soleil

Vertel anderen over dit artikel :
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • E-mail this story to a friend!
  • Netvibes
  • NuJIJ
  • Technorati
Geplaatst op 18 augustus 2009 - 0 reacties op dit artikel.

Tags : ,

Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.