Mijn leven is een ramp!

Hoi Daisy,

Ik ben 15 jaar oud en homo en niemand weet het. Ik heb hulp nodig want mijn leven is een ramp. Ik ben bang om uit de kast te komen maar ik ben van plan om op mijn verjaardag aan een iemand te zeggen dat ik homo ben.

Ik heb geprobeerd om iemand van mijn leeftijd te vinden met internet die ook in mijn buurt woont maar ik vind niemand en als ik iemand heb gevonden dan willen ze alleen cammen. Maar ik meer, ik wil een echte vriend om samen dingen mee te doen. Vroeger werd ik veel uitgemaakt voor mietje maar dat is nu gedaan omdat ik mij mannelijker gedraag en ik ga soms ook met meisjes uit maar dan gewoon uit vriendschap.

Ik ben ook bang van wat mijn ouders zullen zeggen als ik mijn coming-out doe. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zes jaar oud was en mijn ouders hebben een compleet verschillende standpunt over homo’s.

Het zou kunnen dat mijn ma (die ik volledig vertrouw) denkt dat ik al homo ben want ik ben niet zo goed op de computer en ze zou het al kunnen gezegd hebben. Maar dan hoor ik haar soms met haar vriendinnen praten en zeggen ze erge dingen over homo’s en dan wil ik braken.

Mijn pa is een mysterie. Ik weet dat hij vroeger mega mijn ma bedroog en ik haat hem daarvoor. Als kind liet hij ons vaak alleen en ging hij soms een heel weekend weg met zijn maten en zo heb ik nooit echt veel van hem moeten hebben.

Maar vorige week was ik de hele week al depri en hij heeft mij dan apart genomen en hij begon mij uit te vragen waarom ik zo was en hij zei dat als ik homo was dat ik nog altijd zijn zoon zou zijn. Ik was geschrokken en heb alles ontkend en gezegd dat ik stress had voor de school.

Wat moet ik nu doen? Ik kan niet stoppen met denken, maar mijn gedachten gaan over vanalles, echt gayotisch!

Sam

het-antwoord-van-daisy-soleil

Beste Sam,

Je schrijft dat je leven een ramp is, maar vergeet niet dat er nog een hele toekomst voor je ligt. Het is inderdaad niet altijd gemakkelijk om een vriend te vinden via het internet. Blijf echter positief en laat je niet ontmoedigen. Onthoud ook dat de aanhouder wint. Je hoeft trouwens niet enkel achter je webcam homo te zijn. Durf ook eens rond je kijken. Wie weet?

Ik hoop dat je moeder bijdraait wat betreft haar houding tegenover homo’s als ze te weten komt dat haar eigen zoon homo is en het ook voor zichzelf aanvaardt. Je pa heeft echter een belangrijke stap gezet en een opening gemaakt naar jou toe om je coming-out te doen. Je hebt dan de kans niet genomen, maar dat betekent niet dat je dit niet meer kan doen. Er komt wellicht nog een ander moment waarop je met hem kan praten. Herinner hem aan het gesprek dat jullie hadden en vertel hem dat je toen bang was om iets te zeggen… Er is een grote kans dat hij meteen zal begrijpen wat je hem wil vertellen. Er zal een grote last van je schouders vallen, geloof mij maar.

Veel liefs,

Daisy Soleil
xox

Vertel anderen over dit artikel :
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • Twitter
 • E-mail this story to a friend!
 • Netvibes
 • NuJIJ
 • Technorati
Geplaatst op 08 januari 2010 - 1 reactie op dit artikel.

Tags : , , , ,

1 reactie to “Mijn leven is een ramp!”

 1. Jacques 30 januari 2011 at 12:44 Permalink

  Een uitstekend progamma. Een aanrader voor iedereen


Geef jouw mening

Invulvelden met een (*) zijn verplicht in te vullen.